Werkenrode Jeugd

Werkenrode Jeugd ondersteunt jongeren (10 tot 23 jaar) met een lichamelijke of licht verstandelijke beperking, autisme, niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of een chronische ziekte. Vaak hebben de jongeren een complexe zorgvraag. Het doel van hun verblijf is zo zelfstandig mogelijk leren leven in de maatschappij.

Werkenrode Jeugd heeft een terreinlocatie in Groesbeek en huizen in woonwijken in Groesbeek en Nijmegen. Op het terrein bevindt zich een speciale voorziening voor de begeleiding en behandeling van ZMOLK'ers: Zeer Moeilijk Opvoedbare en Lerende Kinderen. Gezinnen met een kind dat NAH en gedragsproblemen heeft, kunnen gebruik maken van Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling (IOG NAH) aan huis.

De Waag

Voor onderwijs werkt Werkenrode Jeugd nauw samen met Werkenrode School, het Dominicus College (afdeling de Monnikskap) en het REA College. In de Nijmeegse wijk Hees is een woonvoorziening voor jongeren die bij het Dominicus College studeren.
Logeren kan ook op de locatie Werkenrode. Jongeren kunnen er enkele dagen of zelfs enkele weken logeren, om het thuisfront even te ontlasten.

Werkenrode Jeugd
Nijmeegsebaan 9
6561 KE Groesbeek
Tel. 088 - 779 20 00


 
 
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]