Nijmegen wint Gouden Prokkel 2009

Geplaatst op: 08-09-2009
Op 26 juni 2009 reikte staatssecretaris Jetta Klijnsma de Gouden Prokkel uit. De jury koos vrijwel unaniem Nijmegen als winnaar. Vooral de maatschappelijke relevantie van deze Prokkel gaf de doorslag.
Pluryn, Dichterbij, De Driestroom en de Junior Kamer Nijmegen lieten cliënten stage lopen bij Nijmeegse bedrijven en instellingen. Zo kwamen de cliënten in aanraking met mogelijke toekomstige werkgevers.

Ongeveer 15 cliënten van de Groesbeekse Tehuizen liepen op vrijdag 12 juni 2009 stage bij Nijmeegse bedrijven en instellingen. Er was veel belangstelling van de media. Na een leuke en leerzame dag kwamen alle stagiaires bij elkaar op de pannenkoekenboot aan de Waalkade. De Nijmeegse burgemeester Tom de Graaff sloot de dag af. Hij deed een interview met een aantal cliënten. 

Prokkel staat voor ‘prikkelende ontmoeting’ tussen mensen met een handicap en de samenleving. De Prokkel wil echter niet alleen een prettige ontmoeting realiseren. Het initiatief wil ook de toegang voor mensen met een verstandelijke beperking tot de (reguliere) arbeidsmarkt makkelijker maken. 
De jury noemde ook de herhaalbaarheid van het concept. Het concept van Prokkel Nijmegen is makkelijk te kopiëren. Hierdoor kan het ook in andere plaatsen in Nederland ontstaan.
 
 
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]