De Seyshuizen gecertificeerd voor EQUASS keurmerk

Geplaatst op: 15-02-2010

Vanaf april 2010 mag de Seyshuizen zich de trotse bezitter noemen van het EQUASS kwaliteitskeurmerk. EQUASS is een afkorting voor European Quality Assurance in Social Services. Europese organisaties van gehandicapten, werkgevers, werknemers en opdrachtgevers hebben dit ontwikkeld met als doel: het leveren van optimale service aan alle belanghebbenden. De Seyshuizen is een behandelcentrum voor eetproblemen en zindelijkheidsproblematiek en maakt deel uit van Pluryn.

Manager Marieke van Meerten: “De Seyshuizen is de derde organisatie in Nederland die dit certificaat behaald heeft. Om het keurmerk te behalen heeft de Seyshuizen twee dagen bezoek gekregen van een auditor. Die heeft een flink aantal documenten bekeken. Ze sprak met de ouders van cliënten, de Centrale Cliëntenraad van Pluryn, medewerkers, samenwerkingspartners, de financier en verwijzers.”

Open en bevlogen
“Na dit bezoek concludeerde de auditor dat de Seyshuizen een organisatie is die in mogelijkheden denkt. Kwaliteit en kwaliteitsbeleid is daarbij niet bureaucratisch, maar ondersteunend. Verder sprak zij over een open cultuur en een grote bevlogenheid van medewerkers. Als aandachtpunten noemde de auditor: een duidelijkere profilering van de Seyshuizen en het (nog) beter opzetten van de documentenstructuur. De officiële uitreiking van het certificaat volgt later.”

Al met al kunnen de medewerkers, cliënten en samenwerkingspartners van de Seyshuizen trots zijn op dit resultaat. Op dit moment zijn 118 organisatieonderdelen bij 57 dienstverleners in 10 Europese landen in het bezit van een EQUASS certificaat. In Nederland is dit het derde certificaat.

Seyshuizen leert kinderen met voedselweigering eten

>> 10-03-2010 - Wethouder Kunst opent gezamenlijke kunstuitleen Pluryn en RIBW << 15-02-2010 - Mini-symposium Pluryn: goede begeleiding voorkomt veel problemen Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Lees magazine Helden!

Brochure Pluryn

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief


Volg Pluryn:
 
 
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]