Werkenrode Jeugd

Pluryn, locatie Werkenrode Jeugd, ondersteunt jongeren met een lichamelijke of licht verstandelijke handicap, autisme, NAH of een chronische ziekte. De doelgroep bestaat uit jongens en meisjes van 10 tot 23 jaar. Vaak hebben de jongeren een complexe zorgvraag. Het doel van hun verblijf bij Werkenrode Jeugd is zo zelfstandig mogelijk leren leven in de maatschappij. Werkenrode Jeugd heeft een terreinlocatie in Groesbeek en diverse huizen in woonwijken in Groesbeek en Nijmegen. Op het terrein bevindt zich een speciale voorziening voor de begeleiding en behandeling van ZMOLK'ers (Zeer Moeilijk Opvoedbare en Lerende Kinderen). Voor gezinnen met een kind dat NAH en problemen heeft, biedt Werkenrode Jeugd Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling (IOG) aan huis.

Voor onderwijs werkt Werkenrode Jeugd nauw samen met Werkenrode School, het Dominicus College (afdeling de Monnikskap) en het REA College. In de Nijmeegse wijk Hees is een woonvoorziening voor jongeren die het Dominicus College bezoeken.
Logeren kan ook op de locatie Werkenrode. Jongeren kunnen er enkele dagen of zelfs enkele weken logeren, om het thuisfront even te ontlasten.

Werkenrode Jeugd
Nijmeegsebaan 9
6561 KE Groesbeek
Tel. 088 - 779 20 00


 
 
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]