Behandeling bij de terreinlocaties

Heb je naast een (licht) verstandelijke beperking ook ernstige gedragsproblemen, dan kom je in aanmerking voor gespecialiseerde behandeling en begeleiding in een behandelcentrum.

Bij de locaties Kemnade, Het Hietveld en Pluryn Groesbeek vind je structuur en veiligheid. Samen met je begeleiders bereid jij je voor op jouw toekomst. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert op eigen benen te staan en ervaart hoe het is om (weer) mee te doen in de maatschappij.

De Winckelsteegh in Nijmegen is er voor mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) en mensen met een ernstig verstandelijke beperking en sterke gedragsproblemen (SGEVG/ EVB+).

Hieronder vind je meer informatie over iedere locatie.

Behandeling op locatie voor (jong)volwassenen

Structuur, begrenzing en intensieve behandeling helpen jou verder als je ernstige gedragsproblemen hebt. Dus is de besloten werk- woonvoorziening Kemnade een goede vervolgstap. Hier krijg je de begeleiding, het werk, de dagbesteding en veiligheid die jij nodig hebt. Bovendien ontwikkel je je hier op een manier die prettig is voor jou en je omgeving. Na een intensieve behandeling kun je eventueel naar een woonplek vlakbij het centrum van Groesbeek. Hier werk je verder aan je zelfstandigheid. Kemnade verzorgt ook ambulante hulp als je eenmaal op jezelf woont.

Bij Het Hietveld krijg je de zorg en begeleiding die jij op dát moment nodig hebt. Bijvoorbeeld als je complexe gedrags- en bijkomende psychiatrische problemen hebt. Ook als oudere met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek vind je hier hulp. Drie thema’s komen in die begeleiding altijd terug: het vergroten van je zelfregie, je (persoonlijke) ontwikkeling én je deelname aan de maatschappij. Het Hietveld heeft een locatie in Beekbergen en huizen in Loenen en Apeldoorn.

Heb je behoefte aan extra ondersteuning? Bij de locatie Pluryn in Groesbeek is een psycholoog en/of gedragswetenschapper aanwezig. Deze beantwoordt jouw vragen, doet onderzoek en kan je behandelen. Ook geven deze deskundigen adviezen aan je begeleiders. Verder kun je op deze locatie terecht voor specialistische medische en paramedische zorg. Heb je psychiatrische consultatie nodig? Ook dat kan. Een uitgebreid team van professionele hulpverleners staat voor je klaar. Pluryn in Groesbeek is er voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen.

Je wil wonen, leren en werken waar jij dat wenst. In Venlo, Venray, Meerlo en Horst vind je huizen waar je samen met anderen in een leefgroep woont of juist alleen mét ambulante begeleiding (IWIB). Je studeert aan REA College, volgt een assistent-opleiding op mbo niveau 1 of gaat juist voor een cursus. Je werk of dagbesteding sluit aan op wat jij kan. Zo kun je onder meer aan de slag in de horeca, het groen, de ict of bij een verpleeghuis. Er is ook een logeerhuis, in Mook. Pluryn in Noord-Limburg is er voor (jong)volwassenen met een lichamelijke/verstandelijke beperking of NAH.

Met een eigen manege en zwembad is De Winckelsteegh  niet alleen een comfortabele woonplek, maar ook een ideale omgeving voor behandeling en therapie. Onze mensen spelen heel gericht in op medische vragen en gedrag om het leven van de bewoners zo comfortabel mogelijk te maken. De bewoners zitten hierdoor minder vast aan hun beperking(en) en voelen zich hierdoor fysiek en mentaal sterker. Als ouder(s) of belangenbehartiger(s) krijg je ondersteuning van maatschappelijk werk als die behoefte er is.
De Winckelsteegh is een locatie voor mensen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB) en voor mensen met ernstig verstandelijke beperking en sterke gedragsproblemen (SGEVG, EVB+).

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen