Werken in het bedrijfsleven

Je wilt je dag nuttig besteden door te leren en/of te werken. In je eentje of in een groep. Met iemand die jou begeleidt op de werkvloer of juist wat meer op afstand blijft. Er is veel mogelijk.

Belangrijk is te weten wat je wilt. Daar helpen we je bij. Hierna zoeken we samen naar een geschikte (onbetaalde) werkplek. Dat kan een individueel traject zijn, waarbij je stap voor stap van je droom werkelijkheid maakt. Of een bedrijvenproject. Hier werk je in groepsverband aan je toekomst. Er zijn projecten bij onder meer busmaatschappij Breng, voetbalclub NEC en speeltuin De Leemkuil. Hieronder vind je een overzicht.

Meer weten?
Verstuur een mail

Ruime keuze uit werk bij bedrijven:

Kies je voor Breng, dan kun je letterlijk alle kanten op. Zo reinig je als assistent-medewerker van het Cleanteam overdag bussen. Ook verspreid je folders en posters. Ga je aan de slag als service steward, dan help je ouderen en reizigers met een lichamelijke beperking bij het in- en uitstappen. Ook geef je informatie over vertrektijden. In beide functies werk je in een groep met professionele begeleiders. Zij helpen je met het onder de knie krijgen van bijvoorbeeld schoonmaakvaardigheden, maar ze coachen je ook bij het aanleren van een goede werkhouding.

Meer weten?

Ook een mooie uitdaging is het project Dekkerswald in Groesbeek. Hier heb je als assistent-medewerker de keuze uit verschillende vakgebieden. Waar de één aan de slag gaat in de zorg of de schoonmaak, vinden anderen hun plekje in de horeca of buiten in het groen. Hoe dan ook: je vindt hier altijd een passend baantje, waarin je jouw talenten zo goed mogelijk in kunt zetten. Extra leuk aan dit project is dat je werkt voor heel andere mensen, zoals vergeetachtige ouderen. Jij helpt hen en eigenlijk helpen zij ook jou, omdat jij voor ze kunt werken.

Meer weten?

Vroeger maakten ze soep in de Honigfabriek, nu zitten er heel veel verschillende soorten bedrijven. En al die bedrijven vinden één ding belangrijk: jou een kans geven om ervaring op te doen. Er is dan ook heel veel keuze. Je kunt aan de slag in het buitenonderhoud of als gastheer gaan werken. Dat zijn meer taken voor in het hele gebouw. Maar sommige bedrijven willen jou misschien wel als hun eigen koerier of op hun administratie inzetten. Hoe dan ook, je komt met veel mensen in contact en doet leuke contacten op.

Meer weten?

Veel mensen dromen ervan om in een ziekenhuis te werken en andere mensen te helpen. In het Radboudumc kun je aan de slag, zonder medische opleiding. Je zult zien: dan nog valt er heel veel te kiezen. Als assistent-medewerker ondersteun je bijvoorbeeld je medische collega’s op de verpleegafdeling, het laboratorium en de beddencentrale. Vaak doe je klussen waar anderen geen of te weinig tijd voor hebben. Maar ze kunnen je ook heel goed gebruiken in het restaurant, de postkamer, het magazijn en op de administratie.

Meer weten?

Als je wilt, kun je je ook inzetten voor Pluryn, de organisatie die je al (een beetje) kent. Zo hebben we op het Nijmeegse hoofdkantoor altijd wel mensen nodig in het bedrijfsrestaurant. Je belegt broodjes, maakt salades of rekent af met je gasten. Ook ruim je op en doe je geregeld de afwas. En heel mooi: via schoonmaakbedrijf Alsec kun je meteen een leer- en werktraject volgen. Werk je liever op de postkamer of op de administratie, dan kan dat. in alle gevallen werk je individueel of in een groep en zijn er begeleiders die je coachen en ondersteunen op weg naar (on)betaald werk.

Meer weten?

Ben je handig en vind je het fijn om buiten te werken, dan biedt speeltuin De Leemkuil in Nijmegen de nodige mogelijkheden. De Leemkuil is een grote en drukbezochte speeltuin aan de rand van de stad, in het bos. Er is altijd veel te doen. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan onderhoud aan de speeltoestellen tot het bijhouden van het groen.

Als je van voetbal houdt en ook nog eens groen-zwart-rood hart hebt, is dit de plek waar je absoluut wilt werken: voetbalclub NEC in Nijmegen. Je gaat in het Goffertstadion aan de slag in de catering, doet belangrijke werkervaring op en leert jouw club van wel heel dichtbij kennen. Ben je (nog) geen fan van NEC, maar wil je wel iets doen in de catering, dan ben je uiteraard ook van harte welkom.

Op zorgboerderij Den Urling in Oeffelt vind je verschillende dieren en gebouwen en veel grond. Er is heel veel te doen. Hou je van dieren, dan kun je koeien, geiten, paarden, schapen, varkens, kippen, cavia’s, vogels en konijnen verzorgen. Heb je groene vingers, dan steek je je armen uit de mouwen in de groentetuin en bloementuin. En je bent altijd welkom om voor de fruitbomen, weidegrond en de kantine te zorgen. Uiteraard krijg je alle ruimte om plezier te maken. Op Den Urling doe jij waar je goed in bent!

Je woont op locatie Kemnade, maar hebt bewezen dat het beter met je gaat. Dan is zelfpluktuin en frambozenkwekerij Ooijs Moois een ideale opstap naar meer zelfstandigheid. Je plukt frambozen, bessen en bramen. Ook help je in de kwekerij met aanbinden, snoeien, plukken, materiaal onderhouden en opruimen. Verder onderhoud je de hagen, knotwilgen en hoogstamfruitbomen op het terrein en ontvang je gasten die je meer vertelt over het bedrijf. Werken bij Ooijs Mooijs is niet zomaar een baantje, het is de perfecte oefening voor een stageplek in de maatschappij.

Houd je van dieren, dan kun je aan de slag bij kinderboerderij ’t Boerke in Neerbosch-Oost, in Nijmegen. Er is van alles te doen. Je verzorgt de dieren, geeft ze te eten en te drinken. Soms borstel je vachten, maak je hoeven schoon en mest je hokken uit. Maar dat is nog lang niet alles. Van bezoekers ontvangen tot helpen in de moestuin, van kinderen helpen met knutselen tot manden vlechten: bij ’t Boerke is geen minuut hetzelfde. Zeker niet in de ‘seizoenen’. Dan schilder je paaseieren of maak je kerststukjes.

In de Nijmeegse wijk Bottendaal is een buurtteam actief dat jou hulp goed kan gebruiken, zeker als je van aanpakken en afwisseling houdt. Als lid van het team zorg je voor het onderhoud van speeltuin Het Kraaienest. Daarnaast doe je verschillende werkzaamheden in basisschool De Driemaster, de buitenschoolse opvang De Vuurtoren en het wijkcentrum De Burghardt.

Meer weten?

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen