Samen naar de top

met Equipe Mont Ventoux

Het beklimmen van de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk is voor veel ervaren wielrenners al een zware klus. Laat staan voor mensen die nog nooit op een wielrenfiets hebben gezeten. Niettemin gingen 30 jongeren en jongvolwassenen van de Plurynlocaties De Beele, Jan Pieter Heije, De Hoenderloo Groep, Het Hietveld, Kemnade en Werkenrode Jeugd op 14 juni 2017 de uitdaging aan: samen naar de top van de 1911 meter hoge kale berg.

Bekijk hier het laatste nieuws

Film voerde Equipe Mont Ventoux

Een verhaal over trainen, tranen, tegenslag, doorzetten en euforie

De deelnemers bereiden zich serieus voor, onder begeleiding van hun persoonlijke fietsbuddy. Een wielrenfiets en wielerkleding krijgen zij in bruikleen. De beklimming van de Mont Ventoux betekent voor de jongeren vooral een overwinning op zichzelf. Vaak wilden zij het liefst afstappen tijdens de zware beklimming, maar allemaal wisten zij de top te behalen. Deze waardevolle, positieve ervaring betekent een enorme versterking van hun zelfvertrouwen.

Groter zelfvertrouwen, meer veerkracht, betere communicatie

Wat is het effect van deelname aan de Equipe Mont Ventoux op het gedrag van jongeren en jongvolwassenen? De afdeling Research & Development van Pluryn onderzoekt dit in samenwerking met Koraal Groep. Een pilotstudie wees uit dat het project jongeren meer veerkracht en zelfvertrouwen geeft en dat ze er beter van leren communiceren.

Download de folder

Ondersteun onze renners met een bijdrage

De kosten voor dit bijzondere project kan de organisatie niet betalen uit het reguliere zorgbudget. Vandaar dat Pluryn op zoek is naar bedrijven en particulieren die onze renners financieel willen steunen. Wilt u onze renners een steuntje in de rug geven? U leest hier hoe u dat kunt doen!

Download de folder