Kun je de nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
pluryn
pluryn
10 december
pluryn
 
 
Buurt-markt Beers draait goed

Ken je de buurt-markt in Beers?
Het dorpje Beers ligt vlakbij Cuijk.
De buurt-markt heeft allerlei soorten brood.
En héél veel lekkers voor bijvoorbeeld de kerst.
De bakkerij van de buurt-markt is sinds kort weer open.
Iedereen is daar heel blij mee.
Het multimedia-team nam graag een kijkje.
En maakte er deze smakelijke nieuws-flits.

Buurtmarkt


 

Bezoek aan buurtmarkt Beers

 
BEKIJK DE NIEUWSFLITS >>
 
 
werken-bij-kassa_1098-16813 Nieuwe trainingen van Jij leert

Ken je ‘Jij leert’?
De werk-boeken van Jij leert helpen je verder.
Er zijn nu 2 nieuwe werk-boeken.
Een training zelf koken.
En een kassa-training.
Benieuwd naar de trainingen?
Vraag de gratis werk-boeken aan!
Stuur een mailtje naar jijleert@pluryn.nl
Klik hier voor een overzicht van andere werk-boeken.
 
Weerbaarheidstraining-De-Bolster Hoe word je weerbaar?

Leerlingen van De Bolster volgen weerbaarheids-training.
Wat is weerbaarheid eigenlijk?
Hoe train je dat?
En wat zijn de resultaten van de training?
Annie, Dyllan en Jayda vertellen er meer over.
Je ziet ’t in dit filmpje.
 
Corona Nieuws over corona en vaccins

Corona is er nog steeds.
Veel mensen raken besmet met het virus.
Er was daarom weer een pers-conferentie.
Je leest hier meer over de besluiten en adviezen.
Er is veel onderzoek naar corona.
En er zijn nu ook vaccins.
Een vaccin beschermt tegen corona.
Gaat alles met vaccins weer terug naar normaal?
Klik hier voor een filmpje met meer informatie.
 
BrouwerijdnDrulfoto Bijzonder bier uit Berg en Dal

Een lekker biertje brouwen?
Dat gaat niet van-zelf.
Vraag maar aan de cliënt-medewerkers van D’n Drul.
D’n Drul is een brouwerij in Groesbeek.
Joshua was benieuwd naar de speciale bieren.
En bezocht de gave werk-plek.
Klik hier om te zien wat hij ervan gebrouwen heeft.
 
Kip met sjalotjes en tomaat

Zo maak je 't klaar (voor 2 personen):

1. Pel de sjalotjes en snijd ze vieren.
2. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
3. Neem het vel van de kippen-bouten. Bestrooi het vlees met peper.
4. Bak de kip in de hete margarine goudbruin.
5. Voeg 200 milliliter water, de sjalotjes, de stukjes tomaat en wat tijm toe.
6. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
7. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
8. Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen. Kook de paksoi in weinig water in 5 minuten gaar.
9. Geef de aardappelen en de paksoi bij de kip.

Eet smakelijk!

Kip-met-sjalot
Wat heb je nodig?
• 4 sjalotjes
• 3 tomaten
• 2 kippen-bouten
• peper
• 2 eetlepels vloeibare margarine
• 1 theelepel tijm
• 6 aardappelen
• 1 paksoi
 
Fiets-koerier bij Coffyn
Je bezorgt koffie-bestellingen op een elektrische fiets met fiets-kar.
LEES HIER MEER OVER DE VACATURE >>
 
Website Kijk op
WWW.PLURYN.NL
Email of e-mail:
REDACTIE@PLURYN.NL
Telefoon of bel:
088 779 20 50
Website Pluryn plein Twitter Facebook Google Plus Youtube
Wil je geen informatie van Pluryn meer ontvangen?
Klik hier om je uit te schrijven.
Copyright © 2014 Pluryn