Pluryn genomineerd als beste leerbedrijf

29 apr 2009

 

Pluryn is door Calibris , kenniscentrum voor leren in de praktijk, genomineerd voor de titel ‘Beste leerbedrijf binnen de sector zorg’. Alice Gort, consulente van Calibris, kwam op 28 april op Werkenrode persoonlijk een taart overhandigen om dat te vieren.

De twee opleidingsadviseurs Carolien Kersten en Ina Vermeij namen hem in ontvangst, in aanwezigheid van P&O manager Roland Blom en drie praktijkopleiders.

De sterke kanten van Pluryn

Pluryn is een uitstekende plek voor studenten om een opleiding in de gehandicaptenzorg te volgen, is de boodschap die met de nominatie wordt gegeven.
Pluryn springt er uit door de leerafdelingen en door het verbreden van kennis en expertise met anderen, o.a. in de vorm van de uitwisselingsdag over leerafdelingen die voor collega-instellingen is georganiseerd. Het traject in Het Hietveld en De Beele met ROC Aventus scoort goed, evenals de vele contacten met scholen elders. Pluryn valt ook positief op door het scholingstraject Competentiegericht werken.
De deelname aan het regionale project Doorlichten en verbeteren en aan het imagotraject van de VGN – dat het imago van de gehandicaptenzorg bij jongeren wil verbeteren - is eveneens een pluspunt.
Bijzonder vindt de consulente het initiatief om wajongers – cliënten van Pluryn en externe wajongers – mee te nemen in scholing en stage in de eigen organisatie.

 

 

Vervolg

Een jury gaat binnenkort op basis van het verhaal van de consulente verder vragen stellen aan managers, praktijkopleiders en studenten in Pluryn om tot een eindoordeel te komen.
Calibris maakt in de zomer binnen elk van de drie genomineerde instellingen een filmpje over opleiden en leersituaties. Die worden op 27 oktober op het jaarcongres van Calibris voor een groot publiek vertoond, waarna de jury de uitslag bekend maakt.

Pluryn is genomineerd samen met een kleine organisatie voor mensen met een handicap en een ziekenhuis. Calibris nomineerde ook instellingen in twee andere sectoren: welzijn en sport. Alle drie sectoren krijgen een prijswinnaar. De prijs zal bestaan uit een bijzonder beeld en 2000 euro, te besteden aan een onderwijsvernieuwingsproject. Maar ook als Pluryn die prijs niet wint is deze nominatie toch een bevestiging dat Pluryn met zijn opleidingsbeleid helemaal op de goede weg is.

 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen