Voorn en champagne bij overdracht vissteiger

09 okt 2009

 

“Hierbij is de vissteiger officieel overgedragen,” zegt de Nijmeegse wethouder Hans van Hooft na een korte toespraak. Samen met een cliënt van BliXem onthult hij in één vloeiende beweging het Plurynbordje bij de vissteiger in de Ooijpolder. Vanaf 16 september 2009 beheren cliënten van Pluryn officieel deze visplaats voor mensen met een handicap bij het Hollands-Duits Gemaal in Nijmegen. Ton Peters kijkt tevreden toe. Hij draagt vanaf vandaag het beheer over aan Pluryn. Een aantal cliënten gooit intussen een hengeltje uit.

Het is een mooie nazomermiddag in september. Rond drie uur komen de eerste gasten bij de visplaats aan. De catering van BliXem zorgt voor champagne en lekkere hapjes. Pluryn bestuursvoorzitter Rob de Jong wist tijd vrij te maken en vanzelfsprekend is de manager Dagbesteding, Henk van den Broek, aanwezig. Het gezelschap groeit aan tot ongeveer 30 personen.

 

Aas
Onder cliënten is ook veel belangstelling voor de vissteiger. Een aantal van hen heeft de hengel meegenomen en werpt deze uit. John Ketelaar haalt de ene vis na de andere uit het water. Het zijn vooral kleine voorntjes en hij vangt er in totaal zeven. John gooit ze allemaal terug. John: “Het is mijn aas waardoor ze zo goed bijten. Ik doe ook mee aan viswedstrijden. Het is misschien raar voor iemand met ADHD, maar vissen maakt me rustig.”

 

Integreren
De media zijn goed vertegenwoordigd. Nijmegen1 interviewt Henk van den Broek en Ton Peters. Henk: “Onze cliënten gaan deze vissteiger voor mensen met een handicap beheren. Er zijn nog wel wat aanpassingen nodig om deze plek daarvoor geschikt te maken. Dit past goed in het beleid van Pluryn om cliënten meer te integreren in de samenleving.”

 

Philips
Ton Peters: “Veertig jaar gelden hebben we deze steiger gemaakt voor de hengelsportvereniging van Philips. De laatste jaren was het hier flink verwaarloosd. Ik heb de boel opgeknapt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze plek opnieuw vervalt. Toevallig kwam ik bij Pluryn terecht en zo maakte ik kennis met Henk van den Broek. Ik ben blij dat het beheer nu in goede handen is.”

 

Onthulling
Op de dijk bij de vissteiger staan twee Pluryn bordjes: één bij de trap en één bij de toegangsweg. Om half vier arriveert de Nijmeegse SP-wethouder Hans van Hooft. “Ik ben altijd weer verrast door de initiatieven van Pluryn,” zegt deze in zijn korte toespraak.

Samen met cliënt Mark van Eldijk van BliXem onthult Van Hooft het eerste bordje. Bij het tweede krijgt hij hulp van John Ketelaars.

 Je kunt de uitzending op Nijmegen1 terugkijken via deze link:
http://www.nijmegen1.nu/2009/09/16/nieuwsuitzending-16-augustus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen