Autismeweek

13 mrt 2012

In het kader van de Autismeweek, die van 31 maart tot 6 april wordt gehouden, houdt Pluryn een open dag op diverse woonlocaties waar jongeren met autisme wonen. Verder staan een informatiemarkt en een theatervoorstelling op het programma. Pluryn is gespecialiseerd in de ondersteuning van kinderen en jongeren met autisme.

Open dag op woonlocaties
Op zondagmiddag 1 april is er gelegenheid om een kijkje te nemen in een aantal woonlocaties van Werkenrode, waar jongeren met autisme wonen. Belangstellenden zijn van 14.00 tot 17.00 uur van harte op de volgende adressen:

  • De Burcht, Nijmeegsebaan 9 te Groesbeek (op het terrein van Werkenrode).
  • Hoogeveldt, Professor Bromstraat 2 te Nijmegen,
  • Groesbeekseweg, Groesbeekseweg 40 te Nijmegen. Op deze locatie zijn tevens kunstuitingen van bewoners te zien. (Let op: vanwege de koopzondag in Nijmegen op 1 april geldt op deze dag betaald parkeren bij deze locatie.)

Informatiemarkt
Op donderdagavond 5 april is er van 18.30 tot 20.00 uur een informatiemarkt in Theater Cardo, Nijmeegsebaan 9 in Groesbeek (op het terrein van Werkenrode). De informatiemarkt richt zich op jongeren met autisme. Naast Pluryn zijn hier diverse organisaties present die iets kunnen betekenen voor mensen met autisme, op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd. Er zijn jongeren met autisme aanwezig om informatie te geven, evenals professionals. Zo is er een GZ-psycholoog die vragen kan beantwoorden op het gebied van wonen en begeleiding.

Theatervoorstelling
Aansluitend op de markt is op 5 april vanaf 20.00 uur een theatervoorstelling in Theater Cardo te zien. Deze cabaretachtige voorstelling is op maat gemaakt voor Werkenrode en wordt gespeeld door Arno Setz en Ferry Asselbergs. Beiden hebben een ruime ervaring in het theater en weten kwetsbaarheid van mensen en stigma’s in de maatschappij met een lach en een traan voor het voetlicht te brengen. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar bij Dorien Meilink, e-mail dmeilink@pluryn.nl of tel. (024) 3997315.

Autismeweek 2012
De Autismeweek is een initiatief van het AutismeFonds en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en wordt van 31 maart tot 6 april voor de derde keer gehouden. De organisaties willen meer bekendheid geven aan autisme en vooroordelen wegnemen. In deze week worden in het hele land activiteiten en bijeenkomsten gehouden. Op de website van de NVA is het volledige programma te vinden.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen