Ode aan Brel en Toon Hermans in BliXem

25 apr 2012

Op 28 april heeft er een uniek optreden plaats bij lunchcafé BliXem in Nijmegen. Een ode aan twee grootheden uit de twintigste eeuw. Een terugblik op de conferences van Toon Hermans en liederen van Jacques Brel. Victor van den Berg en Bram Bruers brengen deze ode. De één is een vedette en de ander een debutant.

Ervaren vertolker
Victor richtte enige jaren geleden zijn blik op het rijke oeuvre van Jacques Brel. Sindsdien vertolkt hij samen met pianist Dominique van Hoof op geheel eigen wijze de liederen. Victor begint: " Het duurde jaren, voordat ik het aan durfde om aan de muziek van Jacques Brel te komen. Er zit zoveel overtuigingskracht in hoe hij de nummers brengt."

Aanstormend talent
De 21-jarige Bram werkt sinds 2008 bij BliXem. Hij vermaakt al jaren de medewerkers bij BliXem met zijn grappen en nu is hij klaar voor de volgende stap. Bram: "Ik heb al wel voor mensen opgetreden, maar altijd enkel voor bekenden. Nu ben ik begonnen met privélessen in cabaret." BliXem zag in Bram aanstormend talent en stelt het café open voor het duo.
 
Verkocht aan Hermans
Beide entertainers hebben een voorliefde voor theater en muziek. Bram vertelt: "Tien jaar geleden zat ik in de auto bij mijn oma en opa. Zij hadden een cassettebandje op staan van Toon Hermans. Ik was gelijk verkocht! Toen is mijn Toon Hermans-verzameling begonnen. Mijn kast staat inmiddels vol met video-opnames, cd's, boeken en posters. Dit jaar vierde ik mijn 10-jarig jubileum."

Verstilde liefdesliedjes
Ook bij Victor begon de nieuwsgierigheid al vroeg. Victor: "Toen ik tien jaar was, zat ik in een koor. Doordat de zanglerares zei dat ik wel 'leuk mee bromde', ging er tien jaar overheen voordat ik het zingen weer durfde op te pakken. Thuis hoorde ik op de Vlaamse radio verstilde liefdesliedjes en aanklachten tegen oorlog; dit was Jacques Brel."
 
Waar?
Op zaterdag 28 april om 15.30 uur staat het tweetal in BliXem. Afwisselend staan ze op het podium en eren zij hun favorieten. Alvast een tipje van de sluier? Bram: "De thema's in mijn voorstelling zijn familie en volksliedjes." Victor vult aan: "Alle Franse chansons leid ik in met een kort Nederlands gedicht." Kom dus naar BliXem en geniet van dit duo.

Je vindt cadeauwinkel en lunchcafé BliXem aan de Groesbeekseweg 75-77 in Nijmegen. BliXem is een initiatief van Pluryn. Meer informatie over BliXem staat op www.blixemnijmegen.nl 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen