Jeugdmodellen_66_700-440

Voor welke behandeling kun je bij Pluryn terecht?

Behandeling bij Pluryn gaat vooral om verandering van gedrag. Het beter leren omgaan met gedragsproblemen zoals snel boos worden, geweld gebruiken, maar ook jezelf snijden. Als je als jongere gedragsproblemen vertoont, zorgt dat thuis vaak voor grote spanningen. Ouders kunnen gebruik maken van verschillende behandelvormen en therapieën. Veel behandeling vindt gewoon thuis en in de wijk plaats. Soms is het beter als jongeren tijdelijk ergens anders wonen, bijvoorbeeld op een terreinlocatie. Speciale behandeling is er voor kinderen met hersenletsel (NAH) of eet- en zindelijkheidsproblemen. Hieronder lees je meer over behandeling bij Pluryn.
Gezinsondersteuning

Behandeling in het gezin

Thuis samen werken aan oplossingen

Als behandeling bij gedragsproblemen nodig is, krijg je die vaak het liefst thuis of in de buurt. Bij Pluryn kun je terecht voor verschillende soorten behandeling: IAG, MST, Nieuwe Perspectieven en GezinsFACT. Wat die afkortingen betekenen, lees je in de link hieronder. Het kind en alle gezinsleden krijgen begeleiding om beter met de problemen om te gaan. Maar de behandelaar betrekt vaak ook de school erbij, en de buurt, de sportvereniging enz.

Meer lezen over behandeling in het gezin
Dagbehandeling helpt ouders met kinderen met gedragsproblemen

Dagbehandeling bij gedragsproblemen

Soms lopen kinderen vast door gedragsproblemen: thuis en op school. Dagbehandeling helpt deze kinderen dan verder. Ze krijgen bij dagbehandeling een mix van behandeling, dagbesteding en onderwijs. Vaak krijgt ook het gezin hulp bij opvoeding. De begeleiding zorgt voor duidelijkheid en structuur. Er zijn verschillende behandelvormen: van gedragstherapie tot muziektherapie. Pluryn heeft dagbehandeling op veel plekken in Gelderland en Utrecht. Maar ook in Eindhoven en Zutphen. Bij de poliklinieken van Pluryn kun je ook terecht voor dagbehandeling.

Meer over dagbehandeling

Jeugdmodellen-_117-700-440

Werken aan je toekomst op terreinlocaties

Als de problemen te groot zijn, kun je als jongere soms niet thuis blijven wonen. Bij een behandelcentrum werk je dan verder aan je toekomst en ontwikkeling. Op die terreinen is alles aanwezig: woningen, onderwijs, sportvoorzieningen en vrijetijdsbesteding. Jongeren krijgen er veel structuur en werken aan verandering van hun gedrag.
Pluryn heeft veel hoofdlocaties voor Jeugd. Bij Jan Pieter Heije en De Beele verblijven jongeren met een licht verstandelijke beperking. De locaties  Eefde, De Glind, Almelo, Almere en Utrecht zijn er voor jongeren met complexe problemen. Jongeren met een lichamelijke of licht verstandelijke beperking, autisme, niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of chronische ziekte kunnen terecht bij Werkenrode Jeugd. De Winckelsteegh en Heimdal ondersteunen jongeren met ernstige beperkingen.

Meer over behandeling op terreinlocaties
Jeugdmodellen_92_700-440

Aan de slag met therapie!

Als je vroeger veel hebt meegemaakt, kun je daar nog steeds last van hebben. Je voelt je vaak verdrietig of juist heel erg boos. Therapie helpt dan om dat te veranderen. Je gaat bijvoorbeeld praktisch aan de slag met vaktherapie: door te bewegen, muziek te maken of creatief bezig te zijn. Dat helpt om je emoties te verwerken. Je hoeft daarvoor echt geen topsporter of kunstenaar te zijn.
Daarnaast zijn er ook andere therapieën, zoals het populaire EMDR. Voor wie niet goed met taal kan omgaan, is er EBL.

Meer info over therapie
iog_nah08

Ondersteuning thuis bij hersenletsel

Een hersenletsel kun je op veel manieren krijgen: door een val, een verkeersongeluk, een hersenbloeding of een hersentumor. Ook kinderen kan dit overkomen. De gevolgen zijn soms zichtbaar, zoals een plaatselijke verlamming. Maar soms ook niet. Het gedrag verandert wel. De gevolgen zijn bij iedereen anders. Sommige kinderen worden emotioneler, anderen agressiever of kinderen kunnen ineens moeilijk leren. Ouders van kinderen met Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH) kunnen bij Pluryn terecht voor Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG). Met de methode BrainSTARS leren ouders hun kinderen met NAH beter begrijpen.

Lees meer over ondersteuning bij NAH

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen