• Home
  • Jeugd
  • Behandeling
  • Behandeling bij de terreinlocaties

Behandeling bij de terreinlocaties

Soms kunnen kinderen niet thuis blijven wonen. Zij kunnen dan verder werken aan hun toekomst en ontwikkeling bij een behandelcentrum op een terrein. Pluryn heeft veel locaties voor Jeugd. Van daaruit helpen we kinderen en jongeren met complexe problemen.

Meer weten?

Verstuur een mail / download de folder


Jan Pieter Heije in Oosterbeek

Als je ontwikkeling thuis, op school of in de buurt vastloopt, dan helpt Jan Pieter Heije je verder. Dit is een orthopedagogisch behandelcentrum, speciaal voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen (6-23 jaar). Jan Pieter Heije heeft een terreinlocatie in Oosterbeek met twee scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs: het Vierbeek College en De Vaart. De school werkt samen met je leefgroep, wat helpt om je nog gerichter te behandelen. Jan Pieter Heije heeft ook leefgroepen in omliggende dorpen. Daar woon je met andere jongeren samen. Daarna bereid je je in trainingshuizen voor op meer zelfstandigheid.

Meer over Jan Pieter Heije


De Beele in Voorst

Vanaf je jongste jaren krijg je ondersteuning van allerlei hulpverleners. Helpt dat onvoldoende, dan is De Beele in Voorst misschien iets voor jou. De Beele is een orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren (12-21 jaar) met een licht verstandelijke beperking, gedragsproblemen en vaak een lange geschiedenis in de hulpverlening. De intensieve behandeling bij De Beele is gericht op jouw zorgvraag. Als je voldoende hebt geleerd, ga je naar een nieuwe leefgroep voor meer zelfstandigheid. De school op het terrein werkt nauw samen met je leefgroep, wat helpt om je nog gerichter te behandelen. De Beele heeft ook buitenlocaties. Hier bereid je je voor op meer zelfstandigheid.

Meer over De Beele


De Winckelsteegh in Nijmegen

Behandeling en therapie zijn belangrijke onderdelen van de zorg die je bij De Winckelsteegh krijgt. Je kunt er terecht voor gedragsproblemen, maar ook voor medische vragen. Het leven wordt comfortabeler als je minder vast zit aan beperkingen. De behandeling is daar vooral op gericht, zodat de jongere zich zowel fysiek als mentaal zo sterk mogelijk voelt. Gedragswetenschappers werken direct met de jongere of begeleiden de medewerkers in hun werk. Voor ouders en belangenbehartigers is het mogelijk om ondersteuning te krijgen van het maatschappelijk werk. Ook houden een speciale arts en een tandarts praktijk op het terrein. Deze artsen zijn zeer ervaren met het behandelen van deze doelgroep. Bij De Winckelsteegh wonen jongeren en volwassenen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB) of een ernstig verstandelijke beperking en sterke gedragsproblemen (EVB+).

Meer over De Winckelsteegh


De Glind

Jeugddorp De Glind is een gewoon dorp in de buurt van Barneveld. Hier groeien kinderen op die uit huis geplaatst zijn. Het dorp heeft alles wat je als jongere nodig hebt. Je kunt er wonen in een gezinshuis, naar school gaan en een leerwerktraject volgen. En je hebt er allerlei voorzieningen voor vrijetijd. Eén ding is zeker: je hoort erbij en je doet mee in het dorp. Je krijgt daarbij steun van professionals én van de dorpsbewoners. Dat is de kracht van het Jeugddorp!

Meer over locatie De Glind


Eefde

Kinderen en jongeren van 12 tot 23 jaar kunnen terecht bij Pluryn Eefde. Als jongere met complexe problemen kom je bij Pluryn Eefde terecht in een veilige, prikkelarme omgeving. Je vindt er behandelgroepen voor JeugdzorgPlus en open jeugdzorg. Pluryn Eefde bevindt zich op Landgoed ’t Rijsselt, vlakbij het dorp Eefde. De school voor voortgezet speciaal onderwijs (VSO Eefde) staat ook op het terrein. Er zijn poliklinieken in Zutphen, Arnhem en Winterswijk. Voor dagbehandeling kun je naar Warnsveld.

Meer over locatie Eefde


Almelo

Jongeren met complexe gedragsproblemen kunnen bij Pluryn Almelo terecht voor 24-uurszorg. In een veilige omgeving volg je een programma dat bij jou past. Alles werkt met elkaar samen: behandeling, onderwijs en activiteiten. Daarbij gaan we uit van jouw kracht. We dagen jou en je netwerk uit om te werken aan je ontwikkeling. Samen scheppen we kansen voor jongeren. Het doel is dat je je redt in de samenleving.

Meer over locatie Almelo


Midden Nederland

Pluryn Midden-Nederland heeft locaties in Almere, Zeist, Maarsbergen en Driebergen. Jongeren met en zonder verstandelijke beperking kunnen er terecht voor behandeling en ondersteuning bij wonen, leren en vrije tijd. Op de terreinen vind je alles bij elkaar. School en behandeling, sport en vrijetijdsbesteding. Midden-Nederland is er voor jeugdzorg en langdurige zorg. Ook voor behandeling thuis en in de wijk kun je bij Midden Nederland terecht.     

Meer over Midden Nederland


Valkenheide

Een ‘normale’ jeugd is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms kun je door je problemen nergens terecht. Bij Pluryn Valkenheide krijg je de ondersteuning die je nodig hebt. Met een dagprogramma werk je aan je zelfstandigheid. In dat programma vind je alles op het gebied van behandeling, onderwijs en vrije tijd. Ben je klaar voor de volgende stap? Dan kijken we samen naar een passend vervolg. Locatie Valkenheide is er voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) of normale begaafdheid en complexe problemen (8 - 23 jaar, Open Jeugdzorg en GGZ)

Meer over locatie Valkenheide


Het Klaverhof 

Soms zijn problemen heel complex. Een rechter kan dan besluiten dat je kort naar Het Klaverhof in Maarsbergen gaat. Dat is een locatie voor intensieve jeugdzorg. Dat is beter voor je eigen veiligheid, maar soms ook voor de veiligheid van anderen. Bij Het Klaverhof werk je aan je problemen. Je woont er in een kleine behandelgroep. En je gaat naar school op het terrein. Ook krijg je intensieve behandeling en ondersteuning. Je werkt aan je toekomst met een dagprogramma waar alles in zit: school, behandeling, sport en vrije tijd. Als je er aan toe bent, verhuis je naar een volgende plek.

Meer over Het Klaverhof

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen