• Home
  • Jeugd
  • Behandeling
  • Behandeling in het gezin

Behandeling in het gezin

 

Een kind met gedragsproblemen kan voor grote spanningen zorgen in een gezin. Soms kunnen ouders de problemen nauwelijks opvangen. Zeker wanneer andere problemen meespelen, bijvoorbeeld op het gebied van huishouden, geld of verbroken relaties. Ouders kunnen bij Pluryn gebruik maken van verschillende behandelvormen en therapieën. Veel behandeling vindt gewoon thuis in het gezin plaats, maar vaak is het belangrijk om de omgeving erbij te betrekken: school, verenigingen en vrienden. 

Kind en ouders krijgen begeleiding om beter met de problemen om te gaan. Zo kan het kind (langer) bij de ouders blijven wonen. Maar gezinsbehandeling kan ook helpen om de terugkeer naar huis te versnellen van een jongere die op een (leef)groep woont.

Hieronder staat een overzicht van de behandelvormen thuis, in de wijk of op school.


Gezinsbehandeling (IAG)

Loopt het gezin vast en stapelen problemen zich op? Dan biedt gezinsbehandeling uitkomst. Een gezinsbegeleider helpt thuis om beter met de situatie om te gaan. Zo kan het kind (langer) thuis blijven wonen. Woont het kind al in een leefgroep? Dan versnelt gezinsbehandeling een eventuele terugkeer naar huis. Gezinsbehandeling is ook mogelijk als kinderen dagbehandeling krijgen. Een andere naam voor gezinsbehandeling is IAG: Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling. Voor IAG kun je terecht in de regio Nijmegen, Arnhem, Achterhoek en regio Rivierenland.

Vraag direct de folder aan


Multi Systeem Therapie (MST)

Multi Systeem Therapie is een effectieve behandeling voor jongeren en kinderen van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen. Ook als de jongere niet wil meewerken, kan de MST-behandeling toch starten. De therapeut werkt met de hele omgeving rond de jongere: gezin, familie, school, vrienden en de buurt. MST gaat uit van de krachten en sterke kanten van het gezin. Dankzij de 24 uur bereikbaarheid kan MST op elk moment hulp inzetten. Uit onderzoek blijkt dat MST aanslaat: het programma voorkomt uithuisplaatsing, vergroot de betrokkenheid van de jongere bij school/ werk en voorkomt terugval. Je kunt voor MST terecht in de regio Arnhem en Nijmegen.

Vraag direct de folder aan


GezinsFact

Zoek je hulp bij problemen met je kind? GezinsFACT kan helpen. Deze uitgebreide behandeling krijg je thuis. Er staan 24 uur per dag mensen klaar voor het kind en het gezin. Je krijgt hulp bij wonen, werk, school, (samen)leven, geldzaken en psychiatrische problemen. Daardoor verminderen de problemen en kun je stappen vooruit gaan maken. Zo gaat het thuis weer beter. Met de jongere en het hele gezin. Voor GezinsFact kun je terecht als je in de regio's Gelderland, Twente, Flevoland en Utrecht woont.

Vraag direct de folder aan


Stop Nu Ander Plan (SNAP)

SNAP is voor kinderen onder de 12 jaar die flink in de problemen komen. Of zelfs in contact met de politie. Lukt het zelfs de ouders niet dit gedrag te veranderen? Dan kan SNAP helpen. SNAP helpt kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders. Kind en ouders krijgen hulp zodat het thuis, op school en op straat beter met je gaat. Zo blijft het kind uit de problemen. SNAP duurt 13 weken en is er voor jongens en meisjes. Voor SNAP kun je terecht als je in Flevoland of regio Zutphen/Eefde woont.

Vraag direct de folder aan


Nieuwe Perspectieven (NP)

Je moet veel kunnen om in onze wereld mee te doen. Ook als jongere. Bijvoorbeeld je dag indelen, met geld omgaan en problemen op een goede manier oplossen. Lukken die dingen jou niet? Kom je in de problemen of zelfs in aanraking met justitie? Pluryn kan je helpen met Nieuwe Perspectieven. Je leert dan hoe je dingen anders kunt doen. Gewoon bij jou thuis, op school, bij de vereniging of op het werk. Nieuwe Perspectieven duurt 6 maanden en is er voor jongeren van 12 tot maximaal 23 jaar. Voor Nieuwe Perspectieven kun je terecht als je in de regio Utrecht, Gelderland of Overijssel woont.

Vraag direct de folder aan 

Download folders hulp aan jongeren met gedragsproblemen

Pluryn helpt jongeren gedragsproblemen. Hoe Pluryn kan helpen, lees je in onze folders. Vul je naam en e-mailadres in en kruis de gewenste folder aan. Je krijgt dan een downloadlink per e-mail toegestuurd.

Bij vakken met * is invullen verplicht. Vraag is niet verplicht.


Abonneer mij op de nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden *

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen