Expertise

  • Home
  • Jeugd
  • Behandeling
  • Behandeling van eetproblemen bij kinderen en jongeren

Behandeling van eetproblemen bij kinderen en jongeren

SeysCentra_Eetproblemen_Content_welke-behandelingen

Eten kan soms een waar gevecht zijn. Tussen ouder en kind, omdat het kind niet wil eten of gewoonweg omdat alleen al de gedachte aan eten tot walgen leidt. Zo zijn er nog meer oorzaken die leiden tot voedselweigering of alleen maar kiezen voor eenzijdig eten. De officiële naam voor selectieve en/of restrictieve voedselweigering is ARFID, Avoidant Restrictive Food Intake Disorder. SeysCentra ontwikkelde beproefde en wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode's die helpen bij deze eetproblemen.

Alle kinderen krijgen bij ons een intern behandelprogramma, dat afhankelijk van de ernst van de problematiek of van andere factoren, in dagbehandeling of in 24 uur behandeling plaatsvindt. Aansluitend na de behandeling volgt een ambulant natraject. We hebben behandellocaties in Malden, Maastricht, Utrecht enZwijndrecht. De eetkliniek van SeysCentra is een landelijk erkend expertisecentrum met een last-resortfunctie. 

SeysCentra kent vele manieren om eetproblemen te behandelen. Wat belangrijk is om te weten, is dat een behandeling altijd op maat is. De aanpak die we kiezen past bij de persoon en het specifieke probleem. Zo weten we zeker dat een behandeling het beste resultaat heeft.

Meer weten?

Verstuur een mail / download de folder / bezoek de website

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen