• Home
  • Jeugd
  • Behandeling
  • Behandeling in kleinschalige voorzieningen
Jeugdmodellen-87-700-440

Behandeling in kleine groepen met veel begeleiding

Veel gewone groepen bestaan uit minimaal 8 jongeren. Maar Pluryn heeft op verschillende locaties ook kleinere groepen. Deze kleinschalige voorzieningen zijn voor jongens en meisjes van 8 tot 23 jaar. Het gaat om jongeren met ernstige ontwikkelings- en gedragsproblemen. Er wonen 3 tot 6 jongeren in elke groep. Hun leeftijden en problemen verschillen. De jongeren krijgen aandacht, betrokkenheid, intensieve zorg en ondersteuning. Een vast team van ervaren pedagogisch medewerkers zorgt daarvoor.

Intermetzo-Jeugdzorg_Intensieve-dagbehandeling-tijdelijk-verblijf

Joël: “Minder prikkels om me heen"

Joël maakte veel mee in zijn leven. Hij kon hierdoor niet meer bij zijn ouders blijven wonen. Eerst kwam hij na uithuisplaatsing terecht in een pleeggezin. En daarna in een gewone behandelgroep. Maar daar kon hij niet aarden. De drukte in zijn hoofd en om hem heen, zorgde ervoor dat het regelmatig botste met de begeleiding of andere jongeren. Sinds hij in een intensief kleinschalige behandelgroep verblijft, is Joël veel rustiger. “Er zijn minder prikkels om mij heen. Daardoor kan ik me écht op mijn toekomst richten. Ook heeft de begeleiding meer tijd voor mij. Als ik iets vraag, dan kijken zij direct naar mij. Dat vind ik erg fijn.” 

Waar vind je deze kleine groepen?

Je woont of verblijft tijdelijk in een veilige ‘kleine groep’. Maar je profiteert tegelijk van alle voorzieningen op een Pluryn locatie, in een dorp of een wijk.

Pluryn heeft kleinschalige voorzieningen in De Glind, Maarsbergen, Oosterbeek, Eefde , Almelo en Almere. Elke locatie heeft een eigen specialisatie en zorg die past bij jouw zorgvraag.

Werken aan je toekomst

Pluryn heeft twee soorten kleinschalige voorzieningen. In Oosterbeek en De Glind woon je zo lang als nodig is. Je krijgt de tijd om rustig en zonder verplaatsingen te werken aan je toekomst. Een toekomst waarin wonen, onderwijs en werken centraal staat.

In Maarsbergen, Almelo en Almere verblijf je korter. Na maximaal 1,5 jaar ga je dan verder naar een passende vervolgvoorziening. Of je gaat terug naar huis als dat kan. In Eefde is je verblijf afhankelijk van de rechterlijke machtiging. Dat is meestal 3 tot 6 maanden.

Meer weten?
Download de folder

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen