Het voelde direct vertrouwd hier. Bij Bloesem Theehuis werd ik enthousiast voor horecabaan

Floris vertelt over werken bij Pluryn

“Het voelde direct heel vertrouwd hier,” vertelt Floris uit Schaijk. Sinds oktober 2013 werkt hij bij Bloesem Theehuis in Herpen. De gemeente Landerd heeft Bloesem een jaar de tijd gegeven om Floris ervaring te laten opdoen in de horeca. Daarna moet hij doorstromen naar een betaalde baan. Bloesem is een maatschappelijke onderneming van Pluryn.

De oriëntatiestage bij Bloesem voelde meteen goed. “Vooral de werkwijze spreekt me hier aan: ze leggen hier geen extra accent op je handicap. Je ziet niets aan mij, maar ik heb een autisme spectrum stoornis.”

“Wat ik bij Bloesem vooral geleerd heb, zijn de standaard vaardigheden voor de horeca. Hoe je met mensen omgaat. Wanneer praat je met de gasten en wanneer niet? Ik leerde handigheidjes: hoe je servies neerzet. Ook leerde ik goed samenwerken met collega’s. Je moet altijd goed communiceren over wat je doet.”

“Zo kom ik steeds een stapje verder. Ik blijf mezelf ontwikkelen. Laatst werkte ik in het Nijmeegse Concertgebouw De Vereeniging tijdens een evenement. Dat was echt horecawerk, heel druk en officieel. Ik dacht eerst ‘oei’, maar het was echt heel leuk. Bedrijfsleider Gitte van Bloesem had zelfs een compliment over me gekregen. Bij Bloesem heb ik de goede richting gevonden.”

Het traject van Floris

1

TalentenExpeditie

Floris volgt na zijn vmbo-opleiding de TalentenExpeditie bij Pluryn. Hier ontdekt hij zijn talenten.
2

Oriëntatie stage

Floris oriënteert zich op verschillende stageadressen. Bij Bloesem Theehuis voelt het direct goed.
3

Traject van gemeente Landerd

Floris krijgt van de gemeente Landerd een jaar de tijd om ervaring op te doen in de horeca.
4

Floris maakt ontwikkeling door

Bij Bloesem maakt Floris een enorme ontwikkeling door. Hij leert beter omgaan met andere mensen, onverwachtse situaties en stress.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Whatsapp

Zorg aanvragen