In mijn jonge bestaan kende ik diepe dalen, maar ik maak nu mijn dromen waar

Lisa vertelt over behandeling bij Pluryn

Lisa (17) maakte in haar nog jonge bestaan meer mee dan sommigen in een heel mensenleven. Ze kende heel wat diepe dalen, maar klauterde daar door haar eigen doorzettingsvermogen en de ondersteuning van Pluryn, telkens weer uit. Lisa wijst naar een tijdschrift op de eettafel; een magazine van Bureau Jeugdzorg Gelderland van begin 2014. In een monoloog vertelde de toen 15-jarige Lisa over de scheiding en geldproblemen van haar ouders. En over haar uithuisplaatsing naar een pleeggezin toen ze 13 was.

We pakken de draad op in de zomer van 2014. Lisa woonde destijds weer bij haar moeder. “We hadden heel veel ruzie. Eigenlijk de hele tijd. Mijn moeder en ik houden heel veel van elkaar, maar lijken ook op elkaar. Dat botste.” Een nieuwe uithuisplaatsing volgde en Lisa kwam terecht in een leefgroep in Elst. Dit pakte heel goed uit. Wat heet? In haar monoloog gaf Lisa aan later heel graag kapster te worden. Lisa, nu: “Vandaag had ik mijn eerste stagedag voor mijn kappersopleiding. Ik ben bezig mijn droom waar te maken.”

Lisa’s traject

1

Lisa vindt structuur in een pleeggezin

Lisa’s ouders zijn gescheiden en hebben geldproblemen. Door alle hectiek is Lisa steeds moeilijker te handhaven. In een pleeggezin vindt ze de structuur die zo op dat moment zo hard nodig heeft.
2

In een leefgroep leert Lisa zichzelf begrijpen

Lisa woont zes maanden in een leefgroep. Samen met haar ervaren begeleiders gaat ze aan de slag om aan haar boosheid te ‘werken’. Ze leert er eerst te denken en dan te doen.
3

Ook Lisa’s ouders krijgen hulp

Lisa’s ouders krijgen thuis hulp van een gezinsbegeleider. Deze geeft hen praktische tips en adviezen over een goede opvoeding voor Lisa. Dat gaat zo goed dat Lisa weer bij haar vader kan wonen.  

4

Lisa begint aan een opleiding

Ze wilde altijd al kapper worden en volgt nu ook een kappersopleiding

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen