We zijn een gelukkig gezin met de ondersteuning van het moeder- en kindhuis

Michelle vertelt over wonen bij Pluryn

Michael (25) en Michelle (23) ontmoetten elkaar in een gesloten instelling. De vonk sloeg over tussen de twee en enige tijd later was Michelle zwanger. “Er is veel gebeurd in ons leven”, vertelt Michelle. “Daarom wilden ze ons kind al bij voorbaat uit huis plaatsen.”

De rechter besliste anders, op voorwaarde dat Michelle 24-uursbegeleiding vond voor zichzelf en haar dochter. Na een lange zoektocht kwam ze in het moeder- en kindhuis terecht. Tot verbazing van Michelle. “Op papier lijk ik misschien een monster. Dat komt door mijn bewogen verleden. Hier werd ik als mens gezien, iemand die hulp nodig had.”

Met steun van Michael, die wekelijks naar Arnhem afreisde, ging Michelle aan de slag met allerlei opvoedingszaken. “Structuur is heel belangrijk. Wanneer geef je de fles? Wanneer doet de baby een dutje? Dat leert de leiding je allemaal. Ik kon me bewijzen als goede moeder.”

En dat deed ze, want uiteindelijk verhuisde Michelle met Chelena naar een appartement. Michael blijft regelmatig een weekje logeren. “Er is 24-uursbegeleiding aanwezig, voor het geval dat. Bovendien is er twee keer per dag een begeleidingsmoment. Zonder ondersteuning was het me nooit
gelukt. Dit betekent heel veel voor me.”

Michelle’s traject:

1

Michelle gaat naar een gesloten instelling

Michael en Michelle ontmoeten elkaar in een gesloten instelling. "Er is veel gebeurd in ons leven”, vertelt Michelle. “Dat staat allemaal in dossiers bij verschillende instanties.”
2

De zwangere Michelle gaat naar het moeder- en kindhuis

Michelle raakt zwanger van Michael. Ze mag haar kindje houden als ze 24-uurs begeleiding regelt. Die vindt ze in het moeder- en kindhuis.  

3

Michelle verhuist naar een eigen appartement-met-begeleiding

Michelle leert in het moeder- en kindhuis op eigen benen staan. Ze verhuist naar een appartement in een gebouw met 24-uurs begeleiding. 

4

Michelle bereidt zich voor op nog zelfstandiger leven

Haar vriend Michael komt geregeld langs om te blijven logeren. De volgende stap is een eigen woning met ambulante begeleiding aan huis.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen