Op de Tarcisiusschool begrijpen ze me wél

Nikki vertelt over leren bij Pluryn

Nikki (11) kon niet goed mee op haar basisschool in Boxmeer. Uit testen bleek dat Nikki PDD-NOS heeft, in combinatie met een neurologische taal- en spraakstoornis. Dat verklaarde waarom ze haar draai niet kon vinden. Nikki probeerde het nog een keer in groep 4, nu met extra begeleiding en training. Toen dit niet lukte, gingen haar ouders op zoek naar een andere school. Na het nodige gepuzzel bleef één geschikte plek over: de Tarcisiusschool, een school voor speciaal onderwijs in Nijmegen. Nikki ging 2 dagen ter observatie naar de klas van juffrouw Irene om te kijken of het iets voor haar was. “Alles werd duidelijk uitgelegd. Iedereen was stil en rustig. Ik weet nog dat ik tegen mama zei toen ik thuiskwam: hier begrijpen ze me wél!”

Sinds ze op haar nieuwe school zit, werkt Nikki in een rustig tempo en volgens een vast patroon aan haar ontwikkeling. Op deze manier zet ze belangrijke stappen richting zelfstandigheid. Bij de naschoolse dagbehandeling leert ze haar boosheid te controleren. “Als je me een paar jaar geleden had verteld dat ik dit zou kunnen, had ik het niet geloofd.”

Nikki's traject:

1

Een test verklaart Nikki's leerpoblemen

Nikki (11) kon niet goed mee op haar basisschool. Uit testen bleek dat ze PDD-NOS heeft, in combinatie met een neurologische taal- en spraakstoornis.

2

Speciaal onderwijs heeft oog voor Nikki's unieke talenten

De ervaren docenten van de Tarcisiusschool weten hoe ze met leerlingen als Nikki moeten omgaan. Ze hebben daar veel ervaring mee. Ook vindt Nikki de vaste lesstructuur en voorspelbare dagindeling bijzonder prettig.
3

Nikki's ouders erbij betrekken

De school vindt het erg belangrijk om Nikki's ouders goed bij haar opleiding te betrekken. Zo sluiten thuissituatie en wat ze op school leert, beter op elkaar aan.

4

Nikki werkt aan haar ontwikkeling bij dagbehandeling

Na schooltijd gaat Nikki naar dagbehandeling. Ze leert er met andere kinderen omgaan. Al snel merkt ze dat ze rustiger blijft in bepaalde situaties zonder meteen te exploderen.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen