Nikki kwam op een school waar ze haar wel begrijpen

Scholen waar ze jou begrijpen

“Alles werd duidelijk uitgelegd. Iedereen was stil en rustig. Ik weet nog dat ik tegen mama zei toen ik thuiskwam: hier begrijpen ze me wél!” Na lang zoeken kwam Nikki terecht op een school die bij haar past. Alle kinderen en jongeren tot 18 jaar hebben leerplicht. Als jongere met een beperking en/ of complexe problemen kun je (voortgezet) speciaal onderwijs volgen. Daar begrijpen ze jou. Pluryn heeft (v)so-scholen op terreinlocaties in Gelderland en Utrecht. Wil je daarna een beroep leren, dan is REA College misschien iets voor jou. Hieronder lees je meer over wat er allemaal kan bij Pluryn.

Leerlingen bij Kristallis

Speciaal Onderwijs voor jou

Leren op je eigen niveau

"Elke dag kijk ik er weer naar uit om mijn vriendinnen te zien op school," zegt Romy. Want school is meer dan een plek om te leren. Je ontmoet er andere mensen en doet allerlei vaardigheden op. Heb je als jongere wat meer moeite met leren? Dan is het (voortgezet) speciaal onderwijs iets voor jou. Je leert er op je eigen niveau in kleinere klassen. Op de meeste jeugdlocaties van Pluryn staan scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs. 

Meer over Speciaal Onderwijs bij Pluryn

Leren voor een vak in het beroepsonderwijs

Een vak leren in je eigen tempo

"Ik heb bewezen dat ik het toch kan." Een stuiterbal, zo was Marc misschien nog wel het best te omschrijven, toen hij aan de Entreeopleiding bij Pluryn begon. Maar de stuiterbal is nu een vakman in wording: hij loopt stage bij een schildersbedrijf is de trotse bezitter van een mbo-diploma niveau 1 en een certificaat van het REA College. Jongeren kunnen bij Pluryn terecht voor beroepsonderwijs op verschillende niveaus: van een Entreeopleiding op mbo-niveau 1 tot een diploma bij REA College.

Lees meer over de mogelijkheden

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen