• Home
  • Jeugd
  • Thuis & in de wijk
  • Alles over de ondersteuning van Pluryn thuis en in de wijk
Ondersteuning thuis

Hoe kan Pluryn je thuis en in de wijk helpen?

Soms loop je vast door problemen. Dan verdien je nieuwe kansen. Thuis, op school en in de samenleving. Pluryn helpt je bij het krijgen van die kansen. Samen met jou en je familie zoeken we een oplossing. Een plan voor de toekomst waarbij leren en werken voorop staat. Je krijgt de ondersteuning zoveel mogelijk bij jou thuis, in je eigen omgeving.  Na een korte tijd gaat het vaak al beter en kun je zonder Pluryn verder. Hieronder lees je meer over wat er allemaal mogelijk is.
Ondersteuning voor het gezin

Ondersteuning voor het gezin

Als je een beperking en/of gedragsproblemen hebt, kan dat voor spanningen zorgen bij jouw thuis. Hulp voor het gezin kan dan een oplossing zijn. Ouder(s) krijgen hulp bij de opvoeding.

Samen met de ouder(s) kijkt de gezinsbegeleider wat er goed gaat. Maar ook waaraan het gezin wil werken. Bijvoorbeeld: hoe je met elkaar praat en omgaat; duidelijk en consequent zijn, of een gesprek op school. De hulp kan ook heel praktisch zijn. Deze ondersteuning is er voor gezinnen met kinderen van 0 tot 18 jaar met een licht verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel en/of andere complexe problemen.

Meer info

Jeugdmodellen_72_700-440

Onderzoek en behandeling in de polikliniek

Loopt je kind steeds tegen problemen aan? Thuis, op school en in de wijk? Een polikliniek werkt samen met ouders en kinderen aan een oplossing.

Een polikliniek geeft GGZ-zorg. Kinderen krijgen vaak eerst een onderzoek. We noemen dat 'diagnostiek'. Daarna weten we welke behandeling nodig is. De polikliniek is er voor kinderen en jongeren met een complexe hulpvraag en meer problemen tegelijk. Wij hebben veel experts en kennis in huis.

Meer over poliklinieken

Als je op jezelf wil wonen, is verschillende ondersteuning mogelijk.

Op jezelf leren wonen

Ben je al bijna volwassen en wil je graag op jezelf wil wonen? Dan kunnen we je op verschillende manieren helpen. In een trainingshuis kun je eerst oefenen en leren op jezelf leren te wonen. Je krijgt dan een paar uren hulp per week van een wooncoach. Ook online ondersteuning kan je helpen. Soms loopt de situatie thuis heel erg uit de hand. Dan is crisisopvang mogelijk.

Meer info

Leren op een school die bij je past

Leren voor je toekomst

Alle jongeren gaan naar school. Het liefst natuurlijk naar een school bij jou in de buurt. Pluryn werkt daarom samen met scholen voor speciaal en 'gewoon' onderwijs. Daarnaast heeft Pluryn eigen scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs. Als het even kan, ga je daarna - met ondersteuning - naar een roc. Of je volgt een aangepaste opleiding bij REA College. Je kunt ook een erkende Entree-opleiding doen bij leerwerkbedrijven en maatschappelijke ondernemingen. Entree is een opleiding op mbo-niveau 1.

Meer info

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen