• Home
  • Jeugd
  • Thuis & in de wijk
  • Op jezelf wonen met ondersteuning

Op jezelf wonen met ondersteuning

Als je op jezelf wil wonen, is verschillende ondersteuning mogelijk. Je kunt eerst op jezelf leren wonen in een trainingshuis. Of je krijgt een paar uren hulp per week van een wooncoach. Ook de online ondersteuning van Quli kan je helpen. Loopt de situatie thuis uit de hand, dan is spoedopvang mogelijk.

Training begeleid wonen

Wil je als jongere graag zelfstandig wonen? Soms is het dan nodig om eerst nog wat praktische zaken te leren. Waarschijnlijk is de Training Begeleid Wonen iets voor jou. Je leert er veel handige dingen, zoals koken en met geld omgaan. Je woont in een huis samen met andere mensen. Je hebt je eigen kamer en overdag zijn er begeleiders aanwezig. Als je er klaar voor bent, kun je daarna echt zelfstandig wonen. De Training Begeleid Wonen is er voor jongeren met een beperking en/of gedragsproblemen. Er zijn trainingshuizen in heel Gelderland en in Noord-Limburg.

Meer weten?

Verstuur een mail / download de folder


Online zorg met Quli

Veel jongeren vinden ondersteuning thuis ideaal. Je woont thuis en je krijgt precies die hulp die je nodig hebt. Maar je coach is niet altijd in de buurt. De ondersteuning van online zorgplatform Quli biedt dan uitkomst. Quli staat voor ‘Quality of Life’ en biedt handige apps die je helpen met allerlei taken. Praten met je familie, vrienden en online coaches is erg gemakkelijk dankzij beeldbellen, chatten en mailen. Via speciale Quli-apps helpt je coach je met het uitvoeren van dagelijkse taken: van op tijd opstaan tot huishoudelijke klusjes. En als dat nodig is, kan de coach altijd langskomen.

Meer weten?

Verstuur een mail / download de folder / bezoek de website


Spoedopvang

Lopen problemen zo uit de hand dat je kind (tijdelijk) niet langer thuis kan wonen, dan biedt spoedopvang uitkomst. De locaties voor spoedopvang zijn in Voorst, Oosterbeek, Groesbeek en Hoenderloo.
Onze spoedopvang is tijdens kantooruren bereikbaar via het Klantenbureau, tel. 088 - 779 50 00. Buiten kantooruren is het verstandig te bellen met de locaties. Let op: aanmelding voor spoedopvang gaat via zorgkantoren en verwijzers.

Meer weten?

Lees hier meer over spoedopvang op de locaties

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen