• Home
  • Jeugd
  • Vrije tijd
  • Bezig zijn met je hobby buiten Pluryn

Bezig zijn met je hobby's buiten Pluryn

 

Pluryn heeft veel mogelijkheden voor sport, spel en cultuur op de locaties. Maar nog mooier is het als je gewoon lid wordt van een vereniging of club in de wijk. Wie van een uitdaging houdt, kan bijvoorbeeld meelopen in een meerdaagse wandeltocht.


Muziek luisteren en spelen

Luisteren naar muziek ontspant en kan je gelukkig(er) maken. Muziek maken geeft voldoening; het is een product van jezelf. Kortom: muziek is belangrijk. Daarom vind je op bijna iedere locatie muziekinstrumenten en (DJ-)apparatuur. Je krijgt les van ervaren docenten. Natuurlijk kun je ook lessen buiten de deur volgen, zoals bij de Nijmeegse muziekschool De Lindenberg. Wil je in een band spelen, dan kun je meedoen met de band Break Out. En voor samen liedjes zingen onder gitaarbegeleiding, kun je kiezen voor de liederentafel.

Meer weten?
Download de folder van De Lindenberg


Toneel en theater

Hou je van toneelspelen, dan kun je namens PluBo de planken op. PluBo is een theatergroep voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Je repeteert in De Lindenberg, maar je speelt op heel veel (andere) gelegenheden, zoals congressen, recepties en openingen. Ervaring met toneelspelen is niet nodig. Plezier in het in je rol kruipen is veel belangrijker. Ook moet je het leuk vinden om ’s avonds of in het weekeinde op te treden.

Meer weten?
Stuur een mail 


Toneel en muziek

Hou je van toneelspelen in combinatie met muziek, dan is ‘Kom Op’ je op het lijf geschreven. Kom Op is een muziek- en theaterproject voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Je repeteert op dinsdag in de Mallemolen in Groesbeek. Ervaring met toneelspelen of het bespelen van een instrument is niet nodig. Dat leer je door te doen. Je werkt regelmatig aan nieuwe voorstellingen en je treedt op verschillende plaatsen op. Overdag, maar ook ‘s avonds en in het weekeinde.

Meer weten?
Stuur een mail


Sport, sport en nog eens sport

Houd je van sport, dan heb je de keuze uit heel veel mogelijkheden. Op alle terreinlocaties zijn een aantal uitstekende sportfaciliteiten aanwezig. Van manege tot klimhal, van zwembad tot aangepast voetbalveld. Wil je buiten jouw terrein sporten, dan zoeken we een club in de buurt. Wie van een sportieve uitdaging houdt, kan meedoen aan een van de bijzondere evenementen zoals de Special Olympics of een SurvivalRun. Voetbalfans opgelet! Spelers van NEC, Vitesse en Go Ahead Eagles komen geregeld langs om een balletje met jou te trappen. En je kunt met korting naar hun wedstrijden.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen