Jeugdmodellen_92_700-440

De manier van wonen die bij jou past

De meeste kinderen en jongeren wonen thuis bij hun ouders of verzorgers. Maar soms is de situatie thuis erg moeilijk. Dan kun je bij Pluryn verder werken aan je ontwikkeling. Je verblijft er in een woongroep tot het weer beter gaat. Als je bijna volwassen bent, kun je ook op jezelf gaan wonen. Pluryn wil je hierbij ondersteunen. In een trainingshuis kun je eerst oefenen. Je krijgt dan een paar uren hulp per week van een wooncoach. Als je er klaar voor bent, kun je nog zelfstandiger wonen met de ondersteuning die bij jou past.

Je leest hieronder meer over de ondersteuning bij wonen.

ZORG AANVRAGEN

Jeugdmodellen_17_700-440

Leren om op jezelf te wonen

“In september verhuisde ik naar een trainingshuis. Dit huis bereidt me voor op zelfstandig wonen. Wassen, boodschappen doen, koken…,” somt Sybilla enkele zaken op die ze er leerde. Sybilla volgt de Training Begeleid Wonen (TBW). Wil je als jongere of volwassene graag zelfstandig wonen? Maar wil je daarvoor eerst nog wat praktische zaken leren? Dan is de Training Begeleid Wonen iets voor jou. Ben je nog niet aan woontraining toe? Dan is verblijf in een buitenhuis misschien iets voor jou. Sommige jongeren vinden rust door wonen in het buitenland via Entr 'acte.

Meer over woontraining
Jeugdmodellen_15-700-440

Beschermd wonen op terreinlocaties

Iedereen wil graag een fijne plek om te wonen. Als dat thuis niet kan, dan is een passende woonplek buiten de deur soms een (tijdelijke) oplossing. Bijvoorbeeld op een locatie van Pluryn. Je verblijft daar in een beschermde omgeving op een terrein. In een leefgroep met 24-uurs begeleiding. Alles sluit goed op elkaar aan: je krijgt er behandeling, gaat naar school, doet aan sport. Ook vind je er een grote keuze aan vrijetijdsbesteding. Pluryn heeft terreinlocaties in Gelderland, Utrecht, Flevoland en Overijssel.

Meer lezen over terreinlocaties
Jeugdmodellen_103_700-440

Gezinshuizen

Als de problemen thuis te groot zijn, kan Pluryn je helpen met gezinswonen. Je kunt dan tijdelijk wonen in een gezinshuis met gezinsouders. Dit zijn professionele opvoeders van Pluryn. Zij zorgen dat je een zo gewoon mogelijk gezinsleven krijgt. In een gezinshuis verblijven één tot vier kinderen, soms samen met eigen kinderen van de medewerker. Je krijgt de opvoeding en behandeling die je nodig hebt. Je gaat je weer veilig en geliefd voelen. En je leert ook in jezelf geloven. Gezinswonen is bedoeld voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar. 

Meer over Gezinshuizen

Cheyenne-web2

Ondersteuning van jonge moeders in moeder- en kindhuis

Carolina heeft net een kindje gekregen. Als jonge moeder komt er ineens veel op haar af. Carolina heeft een licht verstandelijke beperking en kan wat extra hulp gebruiken. Want Carolina wil het beste voor haar kind. Carolina kan terecht bij het Moeder- en kindhuis van Pluryn in Doetinchem. Daarna kan ze eventueel doorstromen naar het Ouder- en kindhuis in Arnhem. Daar krijgt ze een eigen appartement, met begeleiding. Ben je net als Carolina een jonge moeder of ga je binnenkort bevallen? En heb je een licht verstandelijke beperking? Misschien is het Moeder- en kindhuis dan iets voor jou.

Meer over het Moeder- en kindhuis
Je kunt je online aanmelden voor zorg bij Pluryn

Meld je aan voor zorg bij Pluryn

Wil je ondersteuning van Pluryn? Klik dan hieronder op de button Aanmelden voor zorg. 

AANMELDEN VOOR ZORG

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen