• Home
  • Jeugd
  • Wonen
  • Ondersteuning van jonge moeders

Ondersteuning van jonge moeders

 

Je hebt net een baby of gaat binnenkort bevallen. Door je jonge leeftijd en licht verstandelijke beperking lukt het (nog) niet zelfstandig je kindje op te voeden. Dan is het Moeder- en kindhuis in Doetinchem iets voor jou.  

Begeleid wonen voor moeder en kind is er voor jonge moeders en voor meiden die binnenkort gaan bevallen. Je bent tussen de 14 en 23 jaar oud. Voor het zelfstandig wonen met begeleiding is de leeftijd van 17 tot 26 jaar. Je hebt een licht verstandelijke beperking: een IQ tussen de 55 en 85. Dat betekent dat je moeite hebt met leren. Pluryn heeft drie mogelijkheden voor opvang moeder en kind. Je leest er hieronder meer over. 

Ga je binnenkort bevallen of heb je al een kindje, maar lukt het (nog) niet zelfstandig je kindje op te voeden. Dan zijn onderstaande plekken wellicht iets voor jou! 

DOWNLOAD DIRECT DE FOLDER


Moeder- en kindhuis 
In het Moeder- en kindhuis woon je samen met andere (aanstaande) moeders. Ze zijn net moeder geworden of nog in verwachting. Je krijgt je eigen studio met een eigen badkamertje. Het pand is opgedeeld in drie delen. Ieder deel heeft een gemeenschappelijke keuken en woonkamer. In totaal zijn er 19 studio’s. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Bij het Moeder- en kindhuis leer je voor jezelf en je kindje te zorgen. In je individueel behandelplan staat hoe je hieraan gaat werken. Er zijn verschillende therapieën en trainingen mogelijk. Gaat het goed? Dan krijg je geleidelijk aan meer verantwoordelijkheden en mag je steeds meer zelfstandig doen. 


Ouder-kindhuis
Na je verblijf in het Moeder- en kindhuis kun je doorstromen naar meer zelfstandigheid. In de Arnhemse wijk Schuytgraaf heeft Pluryn 17 appartementen. Daar woon je samen met je kind en heb je dus je eigen voordeur. Ook vaders kunnen daar eventueel bij wonen. Je maakt afspraken met de begeleiding over hoeveel begeleiding je nog nodig hebt bij de opvoeding en verzorging van je kindje. Ook kun je hulp krijgen bij het doen van je huishouden en het regelen van je financiën. Er is altijd begeleiding in het gebouw aanwezig.


Een eigen woning
Natuurlijk wil je het liefst zelfstandig wonen in een eigen huis. Als je hier aan toe bent, zoeken we samen een eigen woning voor jou. Zo nodig kun je nog enkele uren gezinsbehandeling in de week krijgen. Je werkt verder aan de toekomst van jezelf en je kind. Pluryn kan je helpen bij vragen die je hebt als je kindje groter wordt en bij het vinden van een goede opleiding of baan.  

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen