• Home
  • Jeugd
  • Wonen
  • Wonen in de beschermde omgeving van een terreinlocatie

Wonen in de beschermde omgeving van een terreinlocatie

Een fijne plek om te wonen, een basis om je te ontwikkelen. De meeste jongeren hebben daar behoefte aan. Vind je die basis niet thuis, om wat voor reden dan ook, dan is een passende woonplek buiten de deur soms (tijdelijk) de oplossing. Dat kan een beschermde omgeving op een terrein zijn, zoals een leefgroep met 24-uurs begeleiding.

Bij de terreinlocaties van Pluryn sluit alles heel goed op elkaar aan: behandeling, onderwijs, werk, sport, cultuur, spel en eventuele verzorging.

Er zijn terreinlocaties in Gelderland, Overijssel, Flevoland en Utrecht. Hieronder vind je meer informatie.


Locatie Almelo

Kom je tijdelijk bij Pluryn, locatie Almelo wonen? Dan krijg je een eigen kamer. Op de gang zijn meerdere douches en een badkamer. Daarnaast is er een grote gemeenschappelijke woonkamer met keuken. In iedere woongroep op het terrein verblijven 9 jongeren. De groep Orthopsychiatrie heeft 8 bewoners. De groepsleiding, een gastvrouw en gedragswetenschappers ondersteunen jou. Er is 24-uurs begeleiding aanwezig. Ben je toe aan meer zelfstandigheid? Dan is het Fasehuis iets voor jou. Je leert praktische dingen, zoals het huis schoonmaken en omgaan met geld. Daarnaast heeft het Fasehuis aandacht voor jouw ontwikkeling.

Meer weten?
Verstuur een mail locatie Almelo


Locatie Almere

Als jongere woon je op locatie Almere in een modern huis. De woningen aan de Radioweg 33 hebben namen die met radio te maken hebben. Bijvoorbeeld: Korte Golf, Zender en Frequentie. Je woont samen met acht andere jongeren in één huis. Er is altijd begeleiding aanwezig. Je hebt een eigen kamer. De kamers zijn verdeeld over drie etages. Op iedere etage is een gemeenschappelijke douche. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer met open keuken. Op de etage daarboven is een ruimte voor je vrijetijdsbesteding. Op het terrein is ook plek voor crisisopvang. In de regio staan gezinshuizen. Het wonen in gezinshuizen lijkt meer op een echt gezin.

Meer weten?
Verstuur een maillocatie Almere


Orthopedagogisch behandelcentrum De Beele in Voorst

Heb je alle vormen van hulpverlening al geprobeerd, dan kun je contact zoeken met De Beele. Dit is een behandelcentrum voor jongeren (12-21 jaar). Bij De Beele kom je in een leefgroep met duidelijke regels. Je krijgt een eigen kamer. Er is een gemeenschappelijke ruimte waar je eet en tv kunt kijken. Als je voldoende hebt geleerd, ga je naar een nieuwe leefgroep voor meer zelfstandigheid. De school op het terrein werkt nauw samen met je leefgroep. Wat helpt om je nog beter te behandelen.

Voor wie: jongeren (12-21 jaar) met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen
Waar: Voorst en Apeldoorn. Er zijn ook buitenhuizen in Gietelo en Klarenbeek.

Meer weten?
Verstuur een mail / De Beele 


Orthopedagogisch behandelcentrum Jan Pieter Heije in Oosterbeek

Als je ontwikkeling achter blijft, gaat dat vaak samen met problemen thuis en op school. Voor ondersteuning kun je dan terecht bij Jan Pieter Heije. Op het terrein in Oosterbeek staan ruime, moderne appartementen voor leefgroepen en spoedopvang. Je hebt een eigen kamer en er zijn gemeenschappelijke ruimtes. Er staat 24 uur per dag begeleiding voor je klaar. Alle voorzieningen staan op het terrein. Hierdoor sluit alles goed op elkaar aan: behandeling, leefplek, school, werk en vrijetijdsbesteding. Jan Pieter Heije heeft ook buitenhuizen en trainingshuizen én begeleidt zelfstandig wonende jongeren.

Voor wie: kinderen, jongeren en jongvolwassenen met licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen.
Waar: Oosterbeek, Arnhem, Doorwerth, Renkum, Dieren, Doetinchem, Elst en Tiel.

Meer weten?
Verstuur een mail / Jan Pieter Heije 


Orthopedagogisch behandelcentrum Werkenrode Jeugd in Groesbeek

Als je door een beperking en complexe problemen niet langer thuis kunt wonen, dan komt Werkenrode Jeugd in beeld. Op het Werkenrode-terrein vind je alles wat je nodig hebt om je verder te ontwikkelen.
Je komt in een veilige, overzichtelijke en technisch aangepaste woonomgeving. Samen met andere jongeren in een leefgroep. Natuurlijk heb je een eigen kamer en er is een gemeenschappelijke ruimte. Als jongere met een lichamelijke beperking krijg je waar nodig lichamelijke verzorging. Op het terrein staat ook een speciale voorziening voor jongeren en jongvolwassenen met een matig verstandelijke beperking en sterke gedragsproblemen (SGMVB). Werkenrode Jeugd heeft ook leefgroepen buiten het terrein, in Groesbeekse en Nijmeegse woonwijken.

Voor wie: jongeren met licht tot matig verstandelijke beperking en gedragsproblemen, autisme (ASS), hersenletsel (NAH), lichamelijke beperking of chronische ziekte.
Waar: Groesbeek. Er zijn ook huizen in Groesbeekse en Nijmeegse woonwijken.

Meer weten?

Verstuur een mail / Werkenrode Jeugd 
 


De Winckelsteegh in Nijmegen

De Winckelsteegh in Nijmegen is een ideale woonplek voor jongeren met ernstige beperkingen. De moderne woningen zijn helemaal aangepast aan de bewoners. Speciaal ingerichte ruimtes en hulpmiddelen zorgen ervoor dat iedereen de juiste zorg ontvangt. De één heeft meer sfeer en intensieve verzorging nodig, de ander een prikkelarme omgeving. Iedereen heeft een eigen kamer. Elkaar ontmoeten kan in de gezamenlijke woonkamer. Er is dag en nacht zorg en begeleiding.

Voor wie: jongeren met ernstig meervoudige beperkingen (EMB) en jongeren met een ernstig verstandelijke beperking en sterke gedragsproblemen. (EVB+)

Meer weten?
Verstuur een mail / Download brochure / De Winckelsteegh 


Jeugddorp De Glind

Jeugddorp De Glind is een gewoon dorp in de buurt van Barneveld. Hier groeien kinderen op die uit huis geplaatst zijn in een gezinshuis. Wonen in een gezinshuis lijkt op een normaal gezin. Er zijn meestal 2 ouders die voor de kinderen zorgen. Tenminste één ouder werkt voor Pluryn. Het dorp De Glind heeft alles wat je als jongere nodig hebt. Je kunt er wonen, naar school gaan en een leerwerktraject volgen. En je hebt er allerlei voorzieningen voor vrijetijd.

Meer weten?
Verstuur een mail / De Glind


Eefde

Als jongere kom je bij Pluryn Eefde terecht in een veilige, prikkelarme omgeving. Je vindt er behandelgroepen voor JeugdzorgPlus en open jeugdzorg. Je woont er met 6 tot 9 jongeren in een behandelgroep. Pluryn zorgt voor een duidelijke structuur en sfeer. Locatie Eefde bevindt zich op Landgoed ’t Rijsselt, vlakbij het dorp Eefde. De school voor voortgezet speciaal onderwijs (VSO Eefde) staat ook op het terrein.

Meer weten?
Verstuur een mail / Eefde


Lindenhorst in Zeist

Bij Pluryn locatie Lindenhorst Zeist woon je op het terrein. Je woont in één van de 5 behandelgroepen voor JeugdzorgPlus. Je hebt een eigen kamer met eigen wastafel. Het is een ruime woning. De woonkamer, keuken en badkamer deel je met anderen. De groep heeft duidelijke regels en veel structuur. Zo kun je rustig aan je problemen werken. Ervaren begeleiders ondersteunen je daarbij. Je blijft er waarschijnlijk niet lang. Gaat het beter met je? Dan verhuis je door naar een andere plek.

Meer weten?
Verstuur een mail / Lindenhorst Zeist


Locatie Maarsbergen

Op het terrein aan de Valkenheide in Maarsbergen vind je verschillende woonvormen. Je woont er in een behandelgroep of in één van de gezinshuizen op het terrein. Vaak verblijf je eerst in een behandelgroep met duidelijke regels. Je hebt een eigen kamer en er is een gemeenschappelijke ruimte. Er staat 24 uur per dag begeleiding voor je klaar. Heb je genoeg geleerd? Dan kijken we samen naar een vervolgstap: dichter bij huis, met ondersteuning in de thuissituatie of in de wijk.

Meer weten?
Verstuur een mail / locatie Maarsbergen

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen