• Home
  • Jeugd
  • Wonen
  • Wonen in een buitenhuis in de wijk

Wonen in een buitenhuis in de wijk

Jeugdmodellen_17_700-440

 

Wil jij je voorbereiden op een meer zelfstandig leven? Dat kan in de buitenhuizen van Pluryn. Die huizen zijn er voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. De buitenhuizen staan midden in de wijk en midden in de samenleving.

Wat leer je er?
Jongeren willen later gewoon hun eigen leven leiden. In een buitenhuis leer je wat daarvoor nodig is. De begeleiding zorgt dat je een eigen behandelplan krijgt. Je werkt daarvoor aan doelen. Bijvoorbeeld zelf boodschappen leren doen, koken en wassen. Je gaat naar school. Of je vindt vaste dagbesteding en werk.

Wie kan er terecht?
De buitenhuizen van Pluryn zijn bestemd voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Je bent ongeveer 14 tot 23 jaar. Wonen op een terrein van Pluryn is voor jou niet nodig. Of je komt van een terrein en je bent toe aan een volgende stap in je behandeling.

Waar staan de huizen?
De buitenhuizen van Pluryn staan in Gietelo, Klarenbeek, Renkum, Dieren, Doetinchem, Elst (Gelderland), Tiel en Nijmegen. Jongeren van buitenhuizen kunnen ook voorzieningen gebruiken van een terreinlocatie in de omgeving: Jan Pieter Heije in Oosterbeek, De Beele in Voorst en Werkenrode jeugd in Groesbeek. Bijvoorbeeld: school, therapieruimte of sportvelden.

Meer weten?
Het Klantenbureau helpt je graag.
Stuur een mail / bel 088 779 50 00

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen