Kun je hulp gebruiken bij het opbouwen van een eigen leven? Pluryn ondersteunt je

Alle behandeling bij elkaar

Je hebt als jonge volwassene een eigen leven opgebouwd. Misschien kun je daarbij wat hulp gebruiken: thuis, in de wijk of bij een terreinlocatie. Bijvoorbeeld een korte therapie. Soms is daar meer onderzoek voor nodig. Daarvoor kun je bij Pluryn terecht. Voor jongeren met een licht verstandelijke beperking kan de overgang naar zelfstandigheid groot zijn. FACT 18+ helpt daarbij. Ook jonge moeders en mensen met hersenletsel (NAH) kunnen ondersteuning bij Pluryn vragen. Iedereen volgt een eigen traject. Dit komt in je behandelprogramma.
Iedereen kan therapie volgen. Je hoeft geen topmuzikant of topsporter te zijn.

Aan jezelf werken met therapie

Veel jonge volwassenen hebben vroeger moeilijke dingen meegemaakt. Hier kun je nog steeds last van hebben. De één is vaak somber en teruggetrokken, de ander is boos. Door therapie kun je dat gedrag veranderen. Je leert jezelf beter kennen. Vaak niet door te praten, maar door iets te doen: muziek, sport, toneel of beeldende vorming. Iedereen kan therapie volgen. Je hoeft geen kunstenaar, popster of topsporter te zijn. Je werkt met oefeningen en opdrachten aan jouw doelen. Samen met de therapeut ga je aan de slag met dingen die je nog moeilijk vindt.

Verder lezen over therapie

Jonge moeders leren in het moeder- kindhuis voor hun kindje zorgen

Behandeling thuis en in de wijk

Na je 18e jaar komt er veel op je af. Je moet aan alles denken: geld, werk zoeken, gezondheid. Veel jonge volwassenen komen dan in de problemen. De behandeling van FACT kan je dan helpen om probleemgedrag te veranderen. Ook het Toekomstplan is een goede manier om meer regie over je leven te krijgen. Je ontdekt samen met familie en vrienden wat je echt wil en kan. En hoe je dat kunt bereiken. Er is verder hulp voor jonge moeders. In het Moeder- en kindhuis leer je voor je kindje zorgen. Daarna kun je zelfstandiger gaan wonen.

Op de locaties van Pluryn vinden jongvolwassenen structuur en veiligheid

Behandeling bij de terreinlocaties

Voor sommige jongvolwassenen is verblijf op een terreinlocatie een goede oplossing. Je vindt er structuur en veiligheid. Je kunt je er ook voorbereiden op je toekomst. Een toekomst waarin je zelfstandiger gaat wonen en op eigen benen leert staan. Er zijn veel medewerkers aanwezig die jou daarbij helpen: begeleiders, gedragswetenschappers, psychologen en therapeuten. Heb je blijvende behoefte aan veel ondersteuning? Dan kun je op het terrein blijven wonen. Alle voorzieningen voor wonen, werken en vrije tijd zijn er aanwezig. Op veel terreinen staat ook een medische dienst voor je klaar.

Meer informatie

Het programma Hersenz behandelt en helpt mensen met hersenletsel.

Omgaan met hersenletsel voor jongvolwassenen (NAH)

Als jonge volwassene met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) heb je een leven vóór en ná je ziekte of ongeval. Je hebt behoefte aan informatie, duidelijkheid, rust en ondersteuning na je revalidatie. Het behandelprogramma Hersenz helpt je met het verwerken. Jonge mensen met hersenletsel hebben andere vragen dan ouderen. Daarom heeft Hersenz het programma 'Op eigen benen' ontwikkeld, speciaal voor jonge volwassenen van 18 tot 30 jaar.

Meer over omgaan met NAH

Pluryn onderzoekt altijd hoe de kwaliteit van zorg beter kan

Gezondheid en onderzoek

Pluryn is voortdurend bezig om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Welke behandeling werkt wel en welke minder? De afdeling R&D onderzoekt dat. Eén manier van onderzoek is bijvoorbeeld psychodiagnostiek. Hiermee stellen we vast of iemand een vorm van autisme heeft.

Behandeling bij Pluryn gaat meestal over verandering van gedrag. Maar we denken daarnaast aan je gezondheid. Onze AVG-artsen zijn gespecialiseerd in het het behandelen van mensen met een (verstandelijke) beperking. Ook met specialisten hebben we goede contacten.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen