Testimonial-Adwin

"Ik verwachtte 3 jaar nodig te hebben om mijn Toekomstplan uit te voeren, maar binnen een jaar bereikte ik alles.”

Adwin werkt stap voor stap met Pluryn aan zijn toekomst

De 23-jarige Adwin droomt al jarenlang van een (heftruck)baan in een groot magazijn en als het even kan, een eigen huisje. Stap voor stap komt hij steeds dichterbij zijn doel. Met dank aan de begeleiding van zijn trajectcoach én zijn enorme dosis enthousiasme.

“Al vroeg wist ik dat ik ooit in een transportmagazijn wilde werken”, vertelt Adwin. “Liefst als heftruckchauffeur. Ik heb leerproblemen en dyslexie, dus gemakkelijk zou het niet worden.”
Maar Adwin is een doorzetter. Zijn zoektocht naar een mooie werkplek begint bij een AKA-opleiding (mbo 1-niveau). Hier leert hij algemene vaardigheden en loopt hij stages, onder meer bij eetcafé BliXem en een COOP-vestiging in Nijmegen. “Bij de COOP boden ze me een contract aan. Dat was mooi, maar ik ga voor een andere droom.”

Toekomstplan
Die droom komt dichterbij als zijn trajectcoach aan Adwin voorstelt om een Toekomstplan te maken. Hierbij zijn ook zijn ouders, twee klasgenoten, stagebegeleider en een docent aanwezig.
“Samen hebben we gekeken naar belangrijke stappen voor mijn toekomst, zowel op werk- als privégebied. Tips waren om mijn vorkheftruckdiploma te halen, in een magazijn te werken en psychomotorische therapie te doen. Dit laatste was nodig om me rustiger te voelen en beter om te gaan met bijvoorbeeld collega’s.”
“Plannen op privégebied waren meedoen aan de Metworst, een paardenrace in Boxmeer tijdens de Carnaval en deelnemen aan een Begeleid Wonen-project. Ook kreeg ik de tip een zelfstandigheidstraining te volgen om praktische zaken te leren, zoals koken en omgaan met geld.”

Vorkheftruck
Adwin gaat rap aan de slag met het behalen van zijn vorkheftruckchauffeur-diploma. “De training was pittig, maar het is me gelukt. Ik mag in alle Nederlandse magazijnen heftruck rijden.”
Ook stap twee zet Adwin snel, in de vorm van een baan met loonwaarde. “Sinds juni 2016 werk ik bij Van Laanen Technical Services in Malden. Hier herstellen ze defecte en gebruikte ventilatoren. Ik help met het verladen van onderdelen die ik in het magazijn op naam en typenummer sorteer. Verder doe ik allerlei klusjes. Laatst heb ik bijvoorbeeld geholpen bij het spuiten van onderdelen.”

Trots
Tijdens Carnaval dit jaar rijdt Adwin mee in de Metworst, waar hij de finale haalt. Verder volgt hij de zelfstandigheidstraining en gaat hij naar psychomotorische therapie. Ook vindt hij een nieuwe woonstek in een Begeleid Wonen-project in Boxmeer. Met een beetje geluk verhuist hij eind dit jaar naar zijn eigen huisje; in combinatie met ambulante begeleiding. “Ik had verwacht drie jaar nodig te hebben om mijn Toekomstplan uit te voeren, maar binnen een jaar heb ik alles bereikt”, lacht Adwin. “Daar ben ik best wel trots op.”

 

Adwins traject

1

Adwin maakt een Toekomstplan

Bij het maken van het Toekomstplan zijn ook zijn ouders, twee klasgenoten, een stagebegeleider, een trajectcoach en een docent aanwezig. “Samen hebben we gekeken naar belangrijke stappen voor mijn toekomst, zowel op werk- als privégebied."
2

Adwin volgt een opleiding en loopt stage

Adwin wil graag in een magazijn werken. Hiervoor behaalt hij een heftruckdiploma. Hij volgt ook een werkstage in een magazijn.
3

Adwin vindt een baan met loonwaarde

Sinds juni 2016 werkt Adwin bij Van Laanen Technical Services in Malden. Adwin helpt met het verladen van onderdelen die hij in het magazijn op naam en typenummer sorteert. Verder doet hij allerlei klusjes.
4

Adwin gaat zelfstandig wonen

Adwin wil zelfstandig wonen. Hij volgt hiervoor een zelfstandigheidstraining en gaat naar psychomotorische therapie. Ook vindt hij een nieuwe woonstek in een Begeleid Wonen-project in Boxmeer. Binnenkort verhuist hij naar zijn eigen huisje; in combinatie met ambulante begeleiding.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen