Het voelt goed om in het groen te werken bij een echt bedrijf als GroenWerkXL

Geoffrey vertelt over werken bij Pluryn

Het is twaalf uur als de leden van ‘Team GroenWerk XL’ en hun begeleiders binnendruppelen in de verzamelruimte. “We zijn om negen uur begonnen met het bijhouden van de rododendron, een flinke klus”, vertelt Geoffrey (20). Hij is, net als de andere teamleden, vanaf het begin bij ‘Team GroenwerkXL’ betrokken.

GroenWerkXL werkt niet alleen met professionals, maar ook met mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie, zoals Geoffrey die in een leefgroep woont. De jongeren werken echt aan hun toekomst, want ze hebben zicht op een betaalde baan bij GroenWerkXL. “We worden ’s ochtend niet uit bed gehaald; de motivatie moet uit onszelf komen”, vertelt Geoffrey.

Met de motivatie van Geoffrey zit het wel goed. “Op mijn veertiende begon ik in het groenwerk. Eerst bij een hoveniersbedrijf, daarna bij de gemeente. Ook nu voelt het goed in het groen. Ik leer dagelijks bij. Inmiddels werk ik één dag in de week buiten de locatie bij GroenWerkXL. Mijn grote motivatie is dat ik van mijn Wajong-uitkering af wil. Ze kunnen die uitkering beter aan iemand geven die ‘m écht nodig heeft. Na zes jaar sta ik eindelijk weer met mijn beide benen op de grond. Alles valt op z’n plek dankzij Team GroenWerkXL”.

Geoffreys traject:

1

Geoffrey gaat in een leefgroep wonen

Geoffrey heeft moeite om mee te komen, op school en thuis. Uiteindelijk gaat hij naar een leefgroep. Hier krijgt hij in een deels besloten setting de aandacht, ondersteuning en behandeling die hij nodig heeft.  
2

Geoffrey begint onbetaald bij GroenWerkXL

Geoffrey gaat aan het werk als hovenier bij GroenwerkXL. Hier werken professionals en mensen die extra begeleiding nodig hebben, zoals Geoffrey. Eerst werkt hij nog onbetaald op het terrein van Het Hietveld.
3

Geoffrey gaat buiten het terrein werken

Geoffrey heeft voldoende vakkennis en werknemersvaardigheden opgedaan. Hij werkt nu gedeeltelijk buiten het terrein. 

4

Geoffrey’s werk heeft nu gedeeltelijke loonwaarde

Geoffrey heeft een Wajong-uitkering. Nog wel. Door zijn werk en specifieke ondersteuning is hij steeds zelfstandiger. Zijn werk heeft nu gedeeltelijke loonwaarde.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen