Expertise

Beeld-Kaylee-Testimonial

“Als ik werk voel ik me op m’n best”

Vrij zijn? Kaylee gaat liever naar dagbesteding!

Voor de 23-jarige Kaylee was de corona-lockdown een hel; Van het ene op het andere moment kon ze niet meer naar haar geliefde dagbesteding. Heel vervelend, want juist daar voelt Kaylee zich als een vis in het water. Inmiddels is ze bij haar dagbestedings- en werkplekken weer welkom en maakt ze daar dan ook gretig gebruik van: “Ik voel me op mijn best als ik aan de slag ben bij de dagbesteding.” 
 
Met veel plezier gaat Kaylee naar haar werk in kantine op het terrein van Het Hietveld in Beekbergen, waar ze broodjes voor medewerkers en andere bewoners maakt. Haar hele dagprogramma is er op maat omheen gebouwd. Het geeft Kaylee de houvast die ze zo fijn vindt. “En dat is best wel nodig, want zonder dagprogramma loopt Kaylee vast”, verklaart Chanel, één van haar begeleiders bij Het Hietveld. 

Bipolaire stoornis 
Een goede twee jaar woont Kaylee nu bij Het Hietveld van Pluryn, een woonzorglocatie voor (jong)volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking en complexe gedrags- en bijkomende psychiatrische problemen. In dat jaar is er veel veranderd: “Kaylee heeft last van extreme stemmingswisselingen. Toen Kaylee bij Pluryn in Loenen woonde en meer zelfstandigheid kreeg, werden die stemmingswisselingen erger: van heel erg down, tot juist enorm druk. Achteraf kwam de stap naar meer zelfstandigheid te vroeg, vandaar dat ze nu hier bij ons bij Huis 5 Boven woont.” 

1-op-1 begeleiding 
Bij Huis 5 Boven gaat Kaylee meteen na binnenkomst aan de slag: “We hebben allemaal een beetje aan elkaar moeten wennen, maar inmiddels gaat het echt heel goed met Kaylee.” Kaylee: “Ik kreeg hier eerst 1-op-1 begeleiding. Voor dagbesteding zat ik in m’n eentje in een eigen dagbestedingsruimte op het terrein, omdat ik anders te veel prikkels kreeg. Dat is nu wel anders.” Chanel: “Stap voor stap hebben we de begeleiding afgebouwd tot waar Kaylee nu staat.”  

Een op maat gemaakt programma 
De sleutel tot succes? Aanpassingen in haar medicatie, goede samenwerking tussen haar begeleiding, arts en gedragswetenschapper en een goed doordacht dagprogramma: “Alles staat erin beschreven. Van het moment om op te staan, tot aan het tandenpoetsen voor het slapengaan.” Na maandenlang uitproberen, slijpen en bijsturen, sluit Kaylee’s dagprogramma inmiddels naadloos aan op haar ritme, interesses en wensen: “Daardoor weet ik precies hoe mijn dag eruit gaat zien. Dat geeft rust in mijn hoofd, dat vind ik fijn. Het dagprogramma dat ik nu heb, ken ik nu zelfs uit mijn hoofd. Het past bij mij.” Chanel: “En daarmee zijn ook de stemmingswisselingen weer enigszins onder controle.” 

Specialist in LVB+
Pluryn is specialist in de behandeling en begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking en zeer intensieve ondersteuningsvragen (LVB+). In onze ondersteuning aan cliënten komen wij tegemoet aan gewone menselijke behoeften, zoals structuur ervaren, zich veilig voelen en zich erkend en gewaardeerd voelen als mens. Samen werken we aan het opbouwen van een normaal leven. De kennis en ervaringen die wij al vele jaren opdoen delen we graag met anderen. Klik hier voor meer informatie.

*Kaylee's naam en foto zijn omwille van haar privacy geanonimiseerd

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen