Testimonial-Paris-web

‘Als ik bezig ben, is mijn hoofd minder vol’

Paris ging aan de slag in een kledingwinkel

Sinds een maand werkt Paris (19) één dag in de week bij kledingwinkel Only in Tiel. Trajectcoach André Scheerder hielp haar om daar aan de slag te gaan. Het werk bevalt haar erg goed. “Ik leer heel veel. In het contact met mensen was ik bijvoorbeeld nooit zo van het mensen aanspreken, maar dat doe ik nu de hele dag.”

Vier maanden woont Paris nu bij de Akelei, een woongroep van Pluryn in Tiel. Daar werkt ze met begeleiding  en ondersteuning stap voor stap naar meer zelfstandigheid. “Ik zou graag op mezelf wonen. Of via een tussenstap bij mijn moeder, met ambulante begeleiding. Dan moet ik wel blijvend werk hebben. Ik kan goed voor mezelf zorgen, alleen het regelen van de financiën vind ik nog lastig.” Ze solliciteerde bij veel winkels, gaf haar cv, maar had na twee maanden geen enkele reactie. Ze vroeg hulp aan André Scheerder, trajectcoach (arbeids)participatie bij Pluryn.

André zorgde dat Paris een dag kon meedraaien bij parfumerie Douglas en kledingwinkel Only. “Helaas hield het bij Douglas snel op”, vertelt Paris. “Om daar te kunnen werken moet ik eerst een opleiding doen. Dat wil ik ook graag, een visagie-opleiding van een jaar. Ik weet alleen niet of dat me lukt op een ROC, omdat ik veel heb gemist. Daardoor is het misschien moeilijk om in te stromen. En een particuliere opleiding kost veel geld.”

Deel van het team
Bij Only was het meteen een succes. “Het is in principe een onbetaalde stage tot september, maar hopelijk kan ik het aantal uren uitbreiden en doorstromen naar betaald werk. Dan kan ik gaan sparen voor een opleiding.” Paris had niet verwacht dat ze het werk zo leuk zou vinden. “Ik had het idee dat ik vooral kleren zou moeten recht leggen en ophangen, maar het is veel meer. Ik zie veel mode en kan zo op de hoogte blijven van de laatste trends. Het is ook leuk om deel uit te maken van het team.”

Ze weet al een paar jaar dat ze iets wil doen met visagie of het kappersvak, net als haar moeder. “Visagie is wel echt mijn ding, het past bij mij. Ik heb gemerkt dat ik het goed kan en leuk vind, zowel bij mezelf als bij anderen. Op de opleiding leer je veel over kleuren van huid en kleding en hoe je daar de make-up op kunt aanpassen.” Uiteindelijk zou ze het liefst achter de schermen werken bij toneel. “Maar in een winkel of kapsalon werken lijkt me ook leuk.”

Nergens aan denken
Over de hulp van trajectcoach André is ze zeer te spreken. “Ik kan dit niet alleen en hij heeft er verstand van. Hopelijk kan hij me ook helpen bij het vinden van een goede studie.” Het is belangrijk voor Paris om actief te zijn. “Ik wil altijd iets te doen hebben en ben altijd bezig”, vertelt ze. “Vaak is mijn hoofd vol maar als ik bij Only aan het werk ben, denk ik nergens aan.”
 

Op weg naar zelfstandigheid

1

Diagnose

Hoe komt het dat sommige (jong)volwassenen vastlopen in het dagelijkse leven? Een goed onderbouwde en duidelijke diagnose is de eerste stap.
2

Behandelplan

Na aanmelding bij Pluryn stelt de (jong)volwassene, samen met de begeleiding en familie een behandelplan op. 
3

Aan de slag

Ondersteund door gedragswetenschappers en begeleiders werkt de (jong)volwassene met therapie, trainingen en ondersteuning stap voor stap aan meer zelfstandigheid.
4

Meedoen in de samenleving

Het streven is om zo zelfstandig mogelijk te leven en te wonen. Het liefst midden in de samenleving. Het hebben van werk of dagbesteding is daarvoor een belangrijke voorwaarde.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen