Testiomonial-Remco

“Je moet zelf achter je droom aan en hard aan jezelf blijven werken”

Remco hervindt bij Pluryn vertrouwen in medemens

“Wat ik allemaal heb moeten doorstaan, dat wens ik niemand toe”, blikt Remco (20) terug. De weg naar stabiliteit kent moeizame jaren. Maar sinds vorig jaar woont hij helemaal zelfstandig, op een enkel bezoek van een ambulant begeleider na. “Vijf jaar geleden kon ik nog geen broodje smeren dus ik mag best trots zijn. Want dat ik hier nu zo zit, heb ik volledig aan mijzelf te danken.”

Pas vijftien jaar was Remco toen hij zelf voor hulp aanklopte bij Pluryn. “Het was lastig thuis”, legt hij uit. “Zolang ik mij herinner had mijn vader psychische problemen. Uiteindelijk gingen mijn ouders uit elkaar.”

In een relatief korte periode verandert er een heleboel in Remco’s leven. Zijn moeder krijgt een nieuwe relatie en het gebroken gezin zoekt balans. Helaas kan Remco slecht overweg met zijn stiefvader. De situatie verslechtert wanneer zijn eigen vader zichzelf van het leven berooft. Remco voelt zich alleen op de wereld en is het vertrouwen in mensen compleet kwijt.

Wat moet je?!’
Met hulp van zijn school, het Vierbeek College voor speciaal onderwijs in Oosterbeek, schakelt hij Pluryn in. Remco komt terecht op een leefgroep van Jan Pieter Heije in Dieren. “In die eerste periode vertrouwde ik niemand”, vertelt hij. “Als iemand alleen maar ‘hoi’ zei, dan was ‘wat moet je?!’ mijn reactie.”

Maar Remco zit niet bij de pakken neer. Volgens hem valt en staat alles met wat je wilt en hoe graag je het wilt. “Je kan wel een droom hebben”, stelt hij. “Maar om die uit te laten komen, moet je er wel zelf achteraan.”

Met de nodige begeleiding ontdekt Remco hoe ‘de gewone wereld werkt’ en hervindt hij het vertrouwen in de mensen om zich heen. Naast hard aan zichzelf werken, leveren ook twee andere factoren een belangrijke bijdrage aan deze ommekeer.

De liefde
Allereerst komt hij tijdens zijn stage terecht bij een supermarkt. “Met mensen praten, was mijn grootste leerdoel”, herinnert Remco zich uit de beginperiode. “Uiteindelijk heb ik van mijn stage mijn werk gemaakt. Ik volg nu zelfs een opleiding tot chef kruidenierswaren met zicht op een vast contract.”

Daarnaast vindt Remco de liefde. De groepsleiding in Dieren krijgt flink te stellen met de nachtelijke avonturen die dit oplevert. Maar zijn relatie met Sanne (21) overleeft alle nieuwe stappen die hij zet en duurt tot de dag van vandaag voort. “We willen graag samen verder een leven opbouwen”, vertelt Remco. “Vanaf nu ga ik écht van mijn leven genieten. Want daar is het de afgelopen twintig jaar nog niet van gekomen.”


Remco's traject

1

Remco benadert zelf Pluryn

Remco's ouders gingen uit elkaar. Remco kon slecht overweg met zijn nieuwe stiefvader. Met hulp van zijn school, het Vierbeek College voor speciaal onderwijs in Oosterbeek, schakelt hij Pluryn in.
2

Remco gaat naar een leefgroep van Pluryn

Met de nodige begeleiding ontdekt Remco hoe ‘de gewone wereld werkt’ en hervindt hij het vertrouwen in de mensen om zich heen.
3

Remco loopt stage

Tijdens zijn stage komt hij terecht bij een supermarkt. Met mensen praten, was zijn grootste leerdoel. Uiteindelijk heeft hij van zijn stage zijn werk gemaakt. Remco volgt nu zelfs een opleiding tot chef kruidenierswaren en heeft zicht op een vast contract.

4

Remco gaat zelfstandig wonen

Sinds 2016 woont hij helemaal zelfstandig, op een enkel bezoek van een ambulant begeleider na.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen