Rita deed ervaring op bij Bloesem. Zij heeft nu geen bijstandsuitkering meer nodig

Liz Barker van gemeente Oss vertelt over haar ervaringen met Pluryn

Het is vaak lastig om vanuit een bijstandsuitkering aan het werk te gaan. Rita kan erover meepraten. Ze spreekt alleen Engels, heeft geen goede diploma’s. Dan ontmoet zij Liz Barker (foto) van de gemeente Oss in de arbeidstrainingsruimte waar ze zich oriënteert op een werkplek. “Tijdens ons gesprek bleek Rita goed te zijn in taartjes bakken en heel graag te willen werken”, vertelt Liz.

“Na het doornemen van Rita’s cv, dacht ik meteen aan Theehuis Bloesem, ook omdat ze iets met voedsel wilde doen. In het gesprek met bedrijfsleidster Gitte spatte het enthousiasme eraf. Niet lang daarna is Rita bij Bloesem aan de slag gegaan om te werken en te leren.”

Voordat ze met haar baan begon, moest Rita best een hoop organiseren. Liz: “Ik maakte onder meer een schema met tijden voor de boodschappen en het ophalen van de kinderen. Rita is bij Bloesem uiteindelijk gastvrouw geworden. Ze ontving en bediende de gasten. Ook pakte ze cadeautjes in. Gitte heeft Rita onder andere gecoacht bij het afrekenen en het laten gaan van haar spanning.”
De goede begeleiding en Rita’s inzet waren succesvol. “Ze heeft nu een betaalde baan als medewerker bediening in een ander theehuis. Een bijstandsuitkering heeft ze niet meer nodig.”

Rita’s traject:

1

Rita volgt een arbeidstraining

Rita wil vanuit haar bijstandsuitkering aan het werk. Ze spreekt alleen Engels en heeft geen goede diploma’s. Daarom volgt Rita een arbeidstraining. Hier hoopt ze te ontdekken wat haar talenten en mogelijkheden zijn.
2

Rita regelt eerst alles thuis voordat ze aan het werk gaat

Rita kan als vrijwilliger aan de slag bij Theehuis Bloesem. Voordat ze start, zorgt ze met hulp van Liz dat thuis alles ‘loopt’ om goed voor haar kinderen te zorgen.
3

Rita doet werkervaring op

Rita wordt gastvrouw bij Bloesem. Ze ontving en bediende de gasten. Ook pakte ze cadeautjes in. De begeleiding coachte Rita onder andere bij het afrekenen en het laten gaan van haar spanning.
4

Rita verdient een betaalde baan

Rita voelt zich sterk en is een interessante kandidaat voor andere bedrijven. Uiteindelijk vindt ze betaald werk in een ander theehuis. Rita kan nu zelf voor haar gezin zorgen.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen