Op zoek naar een leuke baan?

 

Wil je aan de slag in de maatschappij? Dan zijn er verschillende mogelijkheden: werken in een maatschappelijke onderneming, of werken bij een bedrijf. Alleen of in groepjes met begeleiding. Heb je extra ondersteuning nodig, dan is een activiteitencentrum misschien iets voor jou. Hieronder lees je er meer over.

Je wilt zelf vorm geven aan je leven, je op een prettige manier nuttig maken, meedoen in de maatschappij. Grijp je kans om aan de slag te gaan, bijvoorbeeld via (onbetaald) werk in een aangepast bedrijf. Het aanbod is groot, dus je kiest wat bij jouw mogelijkheden past. Werk je graag in een café, in een bakkerij of verzorg je liever dieren op een boerderij? Het kan allemaal. Je werkt alleen of in groepjes. En altijd zo zelfstandig mogelijk. Een begeleider ondersteunt je op de werkvloer. Om te wennen aan je werkplek, is het mogelijk vooraf een training te volgen. Je kunt ook aan de slag met meer ondersteuning in een activiteitencentrum.


Werken bij leer- werkbedrijven

Het vak leren in de praktijk. Dat doe je bij leer- werkbedrijven. En als je kunt kiezen tussen een leerbedrijf en een erkend leerbedrijf, welke kies je dan? Juist, het erkende leerbedrijf. Want daar weet je zeker dat je de goede dingen leert en dat alles goed geregeld is. Pluryn werkt samen met verschillende erkende leerbedrijven zoals Ambachtsweg en Multimediateam.

Je kunt er opleidingen tot assistent medewerker in een bepaald vakgebied volgen. Daarmee behaal je een diploma op mbo niveau 1. Je kunt je er ook voorbereiden op een (betaalde) baan bij een ander bedrijf.

Meer weten?
Stuur een mail /  meer informatie over leerwerkbedrijven


Werken bij bedrijven

Zoek je werk bij een echt bedrijf? Belangrijk is te weten wat je wilt. Daar helpen we je bij. Samen zoeken we dan naar een geschikte werkplek. Dat kan een individueel traject zijn, waarbij je stap voor stap van je droom werkelijkheid maakt. Of een bedrijvenproject. Hier werk je in groepsverband aan je toekomst. Doorgroeien naar een baan met loonwaarde is regelmatig mogelijk.

Je hebt een enorme keuze. Je kunt bijvoorbeeld in de zorg werken met ouderen of bij Radboudumc. Werk je liever met groen of dieren, dan kun je aan de slag in het groenonderhoud of bij kinder- en zorgboerderijen. Er zijn veel banen in de horeca, in supermarkten en bij buurtteams. Je kunt ook werken bij busmaatschappij Breng, als koerier in een auto rondrijden of schoonmaken in een voetbalstadion. Het gaat erom wat jij wil.

Meer weten?
Stuur een mail


De maatschappelijke ondernemingen van Pluryn

Meedoen in de samenleving staat centraal bij de maatschappelijke ondernemingen. Het zijn echte bedrijven waar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek vinden om te leren en te werken. Als medewerker doe je er waardevolle werkervaring op. Regelmatig stromen medewerkers uit naar een baan met (gedeeltelijke) loonwaarde. Wil je werken in een (lunch)café zoals BliXem, Coffyn of Bloesem? Of wil je aan de slag in een bakkerij, fietswinkel, boerderij, supermarkt of drukkerij/ printshop? Je kunt ook administratief werk doen of huishoudelijke taken uitvoeren. Er is zoveel keuze.

Overzicht van de maatschappelijke ondernemingen / download de folder

 


Aan de slag in een activiteitencentrum

Wat wil jij met je dag doen? Als je extra ondersteuning en structuur nodig hebt, dan is dagbesteding in een activiteitencentrum iets voor jou. Zo’n centrum ligt meestal in een ‘gewone’ woonwijk. Bij het bepalen van je dagbesteding houden we zoveel mogelijk rekening met wat jij wilt. Het is ten slotte jouw leven. Uiteraard krijg je ondersteuning als je dat prettig vindt. We hebben heel wat zinvolle dagactiviteiten in de aanbieding, onder meer bij een voetbalclub, op een manege en in een hobbycentrum.

Meer weten?
Verstuur een mail / centra voor activiteiten

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen