Voor verveling heb je geen tijd bij Pluryn. Of je nu lekker wil sporten, hobbyen, muziek maken of uitgaan… het is er allemaal.

Wat wil jij in je vrije tijd doen?

Eén ding is zeker: voor verveling heb je geen tijd bij Pluryn. Of je nu lekker wil sporten, hobbyen, muziek maken of uitgaan… het is er allemaal. Als jongvolwassene heb je bij Pluryn een uitgebreide keuze. Op de terreinen van Pluryn en soms ook er buiten. Want nog mooier is het als je gewoon lid wordt van een vereniging of club in de wijk. Wie van een uitdaging houdt, kan bijvoorbeeld meelopen in meerdaagse wandeltochten en meedoen aan Survivalruns. Je kunt ook dagjes uit, op vakantie gaan en leuke dingen doen met een maatje.

Je vrije tijd besteden op terreinlocaties

Wat doe jij in je vrije tijd? Op de terreinlocaties voor (jong)volwassenen zijn voorzieningen voor sport en andere activiteiten. De afdelingen voor vrije tijd organiseren regelmatig leuke activiteiten. Je hebt veel keuze: van sport en muziek tot creatieve en educatieve activiteiten. Je ontmoet anderen en doet samen leuke dingen. Er zijn mogelijkheden bij Pluryn in Groesbeek, Nijmegen en Beekbergen. Of je gaat naar een vereniging buiten het terrein. Gewoon midden in de maatschappij.

Meer info over terreinlocaties

Fijn bezig zijn met je hobby

Wat wil jij met je dag doen? Jouw doel staat altijd voorop. Zoek je een leuke hobby? Ben liever bezig in een beschermde omgeving, of juist midden in de maatschappij? Je hebt de keuze uit veel mogelijkheden. Er zijn centra voor activiteiten in de omgeving van Nijmegen en Groesbeek, Rivierenland en de omgeving Apeldoorn/ Beekbergen.

Bekijk de centra voor activiteiten

Vakantie en dagjes uit

Leuke dingen doen met een maatje

Gewoon een dagje eruit of op vakantie. Dat moet soms kunnen. Naar de film, een muziek event of een sportwedstrijd tot vakantie in een ander land. Er zijn ook maatjesprojecten. Pluryn en jij zoeken dan een vrijwilliger die goed bij je past. Samen met een maatje kun je leuke dingen doen: van een kopje koffie drinken of shoppen tot samen naar een voorstelling gaan.

Lees meer over maatjes

Gezond leven en eten

Veel zorgorganisaties zijn actief bezig met sport, maar minder met gezonde voeding. Dat kan beter, vinden we. Daarom besteedt Pluryn de komende jaren extra aandacht aan gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Onderzoek wijst uit dat mensen met een verstandelijke beperking vaker gezondheidsproblemen hebben. Er is een grotere kans op overgewicht. Op veel hoofdlocaties is daarom een diëtiste aanwezig. Naast aandacht voor gezonde voeding probeert Pluryn de locaties zoveel mogelijk rookvrij te maken. 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen