Zelfstandig wonen met ondersteuning voor jongvolwassenen bij Pluryn

Welke woonvorm past bij jou?

Welke woonvorm past het best jou? Kies je voor IWIB. Dan woon je zelfstandig met meer begeleiding. Heb je behoefte aan een beschermde woonomgeving? Dan kun je terecht op de terreinlocaties of in een woonvorm. Er zijn ook trainingshuizen. Jonge volwassenen met een lichamelijke beperking hebben de keuze uit woonvormen met aangepaste voorzieningen. Voor jonge moeders zijn er moeder- kindhuizen. Daar leer je voor je kindje zorgen. Soms lopen dingen thuis helemaal verkeerd. Dan heb je heel snel tijdelijk woonruimte nodig. Voor die echte noodgevallen is er crisisopvang.

Hieronder lees je meer over de verschillende woonvormen bij Pluryn.

ZORG AANVRAGEN

Is Individueel Wonen met Intensieve Begeleiding (IWIB) iets voor jou?

Wonen in je eigen huis

Je wilt zelfstandig wonen, liefst met ondersteuning die bij jou past. Dan is Individueel Wonen met Intensieve Begeleiding (IWIB) iets voor jou. Het is behandeling voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Je hebt je eigen (tijdelijke) woonruimte. Daar krijg je regelmatig bezoek van een woonbegeleider. De begeleiders en andere ondersteuners zijn 24 uur per dag bereikbaar.

MEER INFO OVER ZELFSTANDIG WONEN
Je kunt rekenen op 24-uurs ondersteuning op alle terreinlocaties

Beschermd wonen op terreinlocaties

Zoek je een beschermde woonomgeving, dan kun je terecht op een terreinlocatie. Er zijn locaties in Beekbergen, Nijmegen en Groesbeek. In die locaties heb je meestal een eigen kamer in een woongroep. Maar soms zijn er ook aparte appartementen. Mensen met een lichamelijke beperking hebben natuurlijk aangepaste woonruimtes. Op alle terreinlocaties kun je rekenen op 24-uurs ondersteuning. Er zijn allerlei voorzieningen op het terrein voor sport, vrije tijd en dagbesteding. Ook is er een arts voor mensen met een beperking en andere medische specialisten.

VERDER LEZEN OVER WONEN OP TERREINEN
Bij woontraining leer je zelfstandig wonen.

Training begeleid wonen

Je wil graag zelfstandig wonen. Maar je bent er nog niet helemaal aan toe. Dan is de woontraining echt iets voor jou. Je woont in een huis samen met andere mensen. Overdag zijn er begeleiders. Je leert allerlei praktische zaken: koken, met geld omgaan, het huishouden doen. Als je er klaar voor bent, ga je zelfstandiger wonen.
Pluryn heeft trainingshuizen in Gelderland en Noord-Limburg. Next Level in Nijmegen is ook een trainingshuis. Bij Next Level wonen volwassenen die 24-uurs begeleiding nodig hebben. 

MEER OVER WOONTRAINING
Heb je een lichamelijke beperking of hersenletsel? In de regio Nijmegen kun je wonen met zorg.

Wonen met zorg

Je kiest zorgvuldig de plaats waar en de manier waarop je woont. Je huis is immers je thuis. Hier wil je je prettig voelen. Wanneer je een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebt, is dat niet anders. Misschien heb je dan wel wat ondersteuning nodig bij het wonen. Pluryn heeft aangepaste woningen en woonvormen in Malden, Nijmegen, Tiel, Wijchen en Noord-Limburg. Je krijgt een zelfstandig appartement met een eigen voordeur. Als dat nodig is, krijg je 24 uur per dag ondersteuning bij lichamelijke verzorging, maaltijden, schoonmaak en was.
Wil je graag samenwonen met je partner? Dat kan! Pluryn heeft daarvoor appartementen in De Globe en de Castellatoren. Die staan in de trendy Nijmeegse wijk Bottendaal. Er is 24 uurszorg op oproep beschikbaar.

VERDER LEZEN OVER AANGEPAST WONEN

Je leert voor je kindje zorgen in het Moeder- en kindhuis

Ondersteuning jonge moeders

Als jonge moeder komt er ineens veel op je af. Moeders met een licht verstandelijke beperking kunnen vaak wat extra hulp gebruiken. Want iedereen wil het beste voor het kindje. Je kunt dan terecht bij het Moeder- en kindhuis van Pluryn in Doetinchem. De begeleiding helpt je bij het moederschap en bij je eigen ontwikkeling. Daarna stroom je misschien door naar het Ouder- en kindhuis in Arnhem. Daar krijg je een eigen appartement, met begeleiding. Later kun je zelfstandig wonen met ambulante begeleiding.

MEER OVER HULP AAN JONGE MOEDERS
Je doet veel samen in een woongroep: koken, boodschappen

Wonen in een woonvorm of groep

Je kunt er ook voor kiezen om met anderen in een woongroep te leven. Je deelt dan samen een woning of bepaalde voorzieningen. De begeleiding is 24 uur per dag te bereiken. Je doet veel samen, zoals boodschappen halen, koken, eten en televisie kijken. Ook kun je je sociale vaardigheden oefenen met je huisgenoten. Dat is niet alleen leuk, je leert er ook veel van. Je hebt je eigen kamer met badkamer, toilet en eventuele extra voorzieningen. Als je een hoge zorgvraag hebt , kun je gebruik maken van ondersteuning bij Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Ook heb je een persoonlijk begeleider.

VERDER LEZEN OVER WOONVORMEN
Je kunt je online aanmelden voor zorg bij Pluryn

Meld je aan voor zorg bij Pluryn

Wil je als jonge volwassene ondersteuning van Pluryn? Klik dan hieronder op de button Aanmelden voor zorg. 

AANMELDEN VOOR ZORG

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen