Cursussen

Ondersteuning van jonge moeders in het Moeder- en kindhuis

 

Je hebt net een baby of gaat binnenkort bevallen. Door je jonge leeftijd en licht verstandelijke beperking lukt het (nog) niet zelfstandig je kindje op te voeden. Dan is het Moeder- en kindhuis in Doetinchem iets voor jou. 

Begeleid wonen voor moeder en kind is er voor jonge moeders en voor meiden die binnenkort gaan bevallen. Je bent tussen de 14 en 23 jaar oud. Voor het zelfstandig wonen met begeleiding is de leeftijd van 17 tot 26 jaar. Je hebt een licht verstandelijke beperking: een IQ tussen de 55 en 85. Dat betekent dat je moeite hebt met leren. Pluryn heeft drie mogelijkheden voor opvang moeder en kind. Je leest er hieronder meer over.

DOWNLOAD DIRECT DE FOLDER


Moeder- en kindhuis: tienermoederhuis
In het Moeder- kindhuis woon je samen met nog vijf andere (aanstaande) moeders. Ze zijn net moeder geworden of in verwachting. Net als jij. Je krijgt een eigen kamer en er is een gemeenschappelijke huiskamer. In deze leefgroep is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Je leert voor jezelf en je kindje te zorgen. In je individueel behandelplan staat hoe je hieraan gaat werken. Het Moeder- en kindhuis staat in Doetinchem.


Ouder- kindhuis
Na je verblijf in het Moeder- en kindhuis kun je doorstromen naar meer zelfstandigheid. Pluryn heeft 17 appartementen in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Daar woon je samen met je kind. Je hebt je eigen voordeur. Ook vaders kunnen daar bij wonen. Je maakt afspraken met de begeleiding. Bijvoorbeeld over hoeveel ondersteuning je nodig hebt bij de opvoeding en verzorging van je kindje. Ook kun je hulp krijgen bij het huishouden en geldzaken. Er is altijd begeleiding in het gebouw aanwezig.


Een eigen woning
Natuurlijk wil je het liefst zelfstandig wonen in een eigen huis. Als je hier aan toe bent, zoeken we samen een eigen woning voor jou. Zo nodig kun je nog enkele uren gezinsbehandeling in de week krijgen. Je werkt verder aan de toekomst van jezelf en je kind. Pluryn kan je helpen. Bijvoorbeeld bij vragen die je hebt als je kindje groter wordt. We helpen je ook om een goede opleiding of baan te vinden.

Download folder Moeder- en kindhuis

Pluryn ondersteunt zwangere meisjes en jonge moeders. Hoe? Dat lees je in onze folder. Vul je gegevens in en kruis de folder aan. Je krijgt dan een downloadlink per e-mail toegestuurd.

Bij vakken met * is invullen verplicht. Vraag is niet verplicht.

Abonneer mij op de nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden *

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen