Training Begeleid Wonen - Kamertraining

Je wilt graag zelfstandig wonen. Dan is het verstandig om vooraf een aantal praktische zaken te leren, bijvoorbeeld via de Training Begeleid Wonen. Een ander woord hiervoor is woontraining of kamertraining.

 

Training Begeleid Wonen - woontraining

Tijdens de training begeleid wonen leer je veel handige dingen, zoals koken en met geld omgaan. Je hebt je eigen kamer in een huis waar je samenwoont met andere mensen en met (overdag) een aantal begeleiders. Als zij vinden dat er klaar voor bent, kun je zelfstandig gaan wonen. De woontraining is voor jongeren met een beperking en/of gedragsproblemen. Je vindt trainingshuizen in heel Gelderland en in Noord-Limburg. Hieronder vind je een video's over trainingshuis Mozartstraat in Groesbeek en Next Level.

 


Zelfstandiger leren leven bij Next Level

Next Level vind je in Nijmegen. Het is een woning voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische en/of gedragsproblemen. Je woont er zelfstandig in een studio en deelt de keuken. Je werkt bij Next Level aan je zelfstandigheid. Met als doel om binnen één tot drie jaar zelfstandig te wonen met ambulante begeleiding, in een eigen woning.

Je hebt er 24-uursbegeleiding. De begeleiding ondersteunt je bij alledaagse taken als dagbesteding, boodschappen doen, koken, wassen, schoonmaken, met geld omgaan en integreren in de maatschappij. Zinvol bezig zijn is belangrijk om met succes zelfstandiger te kunnen leven. Bewoners van Next Level gaan daarom overdag naar werk, opleiding, dagbesteding of therapie. Daar ben je minstens 32 uur per week mee bezig.

Next Level heeft een vaste GZ-psycholoog. De huisarts van Next Level heeft ervaring met mensen met een verstandelijke beperking. Je kunt ook terecht bij een AVG-arts en een psychiater.

DOWNLOAD DIRECT DE FOLDER

 

Download folder Training Begeleid Wonen

Pluryn ondersteunt jongeren die zelfstandig willen wonen met kamertraining. Hoe Pluryn kan helpen, lees je in onze folder. Vul je naam en e-mailadres in en kruis de gewenste folder aan. Je krijgt dan een downloadlink per e-mail toegestuurd.

Bij vakken met * is invullen verplicht. Vraag is niet verplicht.


Abonneer mij op de nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden *

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen