Zelfstandig wonen met begeleiding (IWIB)

 

Je wilt zelfstandig wonen, liefst met ondersteuning die bij jou past. Dan is Individueel Wonen met Intensieve Begeleiding (IWIB) iets voor jou. Het is behandeling voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Je hebt je eigen (tijdelijke) woonruimte. Daar krijg je regelmatig bezoek van een woonbegeleider. Deze helpt je bijvoorbeeld voor jezelf te zorgen en met geld om te gaan. Verder krijg je ondersteuning bij het vinden een opleiding, werk of een andere dagbesteding en tips over hoe je met anderen omgaat en voor jezelf opkomt. Je woonbegeleider en eventuele andere ondersteuners zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Samenwerken aan een doel
Als jongere heb je eigen wensen en behoeften. Je wil mee beslissen over jouw leven. IWIB stelt jouw wensen voorop. Begin je met de behandeling? Dan vragen we wat je wil bereiken. Het is belangrijk dat jij je maximaal ontwikkelt. Onze methode houdt rekening met wat jij kan.

En daarna?
Zijn we klaar met de behandeldoelen? Dan kijken we naar een vervolg. Wil je nog zelfstandiger wonen? Of kies je voor meer beschermd wonen. Vaak zoeken we samen een werkplek. Terugkeer naar je eigen regio staat centraal. Komt de jongere uit de regio Arnhem. Dan kunnen we gebruik maken van bijzondere bemiddeling voor een zelfstandige woning. 

Waar is IWIB?
Zelfstandig wonen met begeleiding (IWIB) kan in Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen. 

Meer weten:

Verstuur een mail / download de folder

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Whatsapp

Zorg aanvragen