• Home
  • Ouderen
  • Behandeling
  • Aandacht voor je gezondheid

Aandacht voor je gezondheid

_0001__58A1625-1

Tijdens je verblijf op een Pluryn-locatie houden medewerkers je gezondheid goed in de gaten. Zeker als je wat ouder bent. Maar je kunt ook zelf iets doen. Door meer te bewegen bijvoorbeeld. Of je voedingspatroon aan te passen. Er zijn allerlei mogelijkheden.

Nu je ouder bent, ziet je behandeling er anders uit dan toen je jonger was. Therapie heb je waarschijnlijk niet of nauwelijks meer nodig. Mede vanwege je leeftijd gedraag je je rustiger. Sommige problemen nemen af of voelen minder heftig. Ook omdat je te maken krijgt met ouderdomskwaaltjes.Hoe je eventuele behandeling eruitziet, hangt dus af van allerlei verschillende factoren. Met eventuele vragen of problemen kun je altijd terecht bij een ouderenpsycholoog of een geestelijk verzorger. En ben je ernstig ziek, dan is er palliatieve zorg.


Leefstijl

Voor je gezondheid is het belangrijk om goed te eten en regelmatig te bewegen. Zeker als je ouder bent. Wil je meer bewegen om je fitter te voelen? Ben je van plan om af te vallen door anders te eten? Of heb je juist behoefte aan meer (mentale) rust? Dan kun je op altijd terecht bij iemand met verstand van zaken, zoals een sportleider of een diëtiste.

‘Jij Leert’ heeft boekjes en trainingen over deze zaken. Je krijgt uitleg, tips en adviezen over leefstijl waardoor je jezelf nog beter kan redden. 


Hulp bij Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL)

Voor ouderen wordt het soms moeilijker om zichzelf te verzorgen. Als het nodig is, krijg je hulp daarbij. Bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden, eten, innemen van medicijnen en ’s avonds bij het naar bed gaan. Dat heet hulp bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL).


Palliatieve zorg en verpleging

Woon je bij een ouderengroep, dan mag je meestal voor altijd blijven. Als het nodig is, dan regelt de begeleiding de zorg en pijnbestrijding tot het eind van iemands leven. Een moeilijk woord daarvoor is palliatieve zorg. Pluryn heeft zich aangesloten bij het Netwerk Palliatieve Zorg Zuid Gelderland.


Verzekeren van zorg

Iedereen heeft een basis-verzekering voor ziekte. Maar die verzekering vergoedt niet alle zorgkosten. Je kunt dan een ‘aanvullende’ verzekering nemen. Je hebt ook een eigen risico voor ziektekosten. Jij of je verwanten kunnen een eigen verzekering kiezen. Pluryn heeft contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars.

Bij 'Wie betaalt wat?' lees je meer over zorgverzekeringen

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen