Hersenz-behandeling heeft me echt geholpen na revalidatie van mijn herseninfarct

Jolanda vertelt over behandeling bij Pluryn

De ene dag zat Jolanda nog achter de kassa van de Albert Heijn in Druten, een paar dagen later lag ze na een herseninfarct in het CWZ Ziekenhuis. Vier maanden lang werkte ze vervolgens aan haar revalidatie in de Sint Maartenskliniek. Ze leerde weer spreken en bewegen. Toen ze klaar was, mocht ze weer naar huis. Haar nieuwe huis, een aangepast appartement in Nijmegen.

Eenmaal thuis begon het pas voor Jolanda die moest leren omgaan met haar veranderde leven. Ze besloot zich op te geven voor de Hersenz-training ‘Omgaan met veranderingen’. “Het was fijn om met mensen te praten die hetzelfde hebben meegemaakt. Eén van de gespreksonderwerpen was het omgaan met verlies. Bij Hersenz wilde ik vooral leren mijn emoties te controleren om niet de hele tijd in huilen uit te barsten. De training heeft me daarbij echt geholpen. Ik werk nu verder aan mijn doelen. Ook krijg ik fysiotherapie, omdat mijn motoriek nog vooruitgaat. En thuis heb ik ondersteuning van een ambulant begeleider.”

De groepsbehandeling van Hersenz heeft zijn vruchten afgeworpen, vertelt Jolanda. “Ik heb meer controle over mijn emoties, kan beter praten. Ook is mijn zelfvertrouwen toegenomen en ben ik minder angstig en onzeker.”

Jolanda’s traject:

1

Jolanda revalideert

Na een herseninfarct werkte Jolanda aan haar revalidatie in de Sint Maartenskliniek. Ze leerde weer spreken en bewegen. Toen ze klaar was, mocht ze weer naar huis.
2

Jolanda leert omgaan met haar veranderde leven

 Door haar niet-aangeboren hersenletsel kan Jolanda veel dingen niet meer. Ze wil omgaan met alle veranderingen en geeft zich op voor de Hersenz-training. Hier praat ze met andere mensen met NAH en leert ze haar emoties controleren.

3

Jolanda werkt aan haar motoriek

Nu ze (emotioneel) sterker is, maakt Jolanda plannen over wat ze met haar leven wil. Ze krijgt fysiotherapie om haar motoriek te verbeteren.
4

Ambulante ondersteuning thuis

Een ambulant begeleider steunt Jolanda en haar man thuis en geeft praktische tips.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen