Testimonial-Liesbeth

Liesbeth zit dankzij Hersenz-behandeling Pluryn weer goed in haar vel

Ik voel me een ander mens en tegelijkertijd meer mezelf, dankzij Hersenz

Wanneer Liesbeth die dag in augustus 2015 opstaat, voelt het alsof ze alles is vergeten. De neuroloog bevestigt haar angstige vermoeden dat er iets niet klopt: ze heeft een herseninfarct gehad. Na een emotionele periode vindt Liesbeth in Hersenz de behandeling die ze zoekt. Tot opluchting van haarzelf én man Louis.

Na haar herseninfarct staat het leven van Liesbeth en haar man volledig op zijn kop. “Liesbeth was vergeetachtig, had concentratie- en organisatieproblemen”, vertelt Louis. “Gelukkig zat ik net in de VUT, zodat ik er helemaal voor haar kon zijn.“
Liesbeth zelf beseft op dat moment wat er aan de hand is, maar kan er niets aan doen. “Dat was enorm frustrerend. Ik heb dan ook veel gehuild, zeker het eerste jaar.”

Passende oplossing
Als de ergste schrik voorbij is, richt Liesbeth zich op haar herstel. Eerst krijgt ze hulp van een ergotherapeut. Vervolgens gaat ze naar de dagbesteding, waar ze geheugenactiviteiten volgt. “Hier kwam ik niet verder. Ook miste ik de aansluiting, omdat de meeste anderen ouder waren.”

In hun zoektocht naar een écht passende oplossing komen Liesbeth en Louis uit bij het Hersenz-programma van Pluryn. Hersenz is een behandeling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Liesbeth: “De combinatie van thuisbehandeling, een cognitief groepsprogramma en fysieke training sprak me aan. Hersenz leek me een goede methode om de dingen voor mezelf in mijn hoofd weer op orde te krijgen.”

Wasje draaien
In april 2016 begint Liesbeth met haar eerste module ‘Omgaan met veranderingen’. Samen met thuisbegeleider Tilly en Louis stelt ze een geheugen-strategie op. “We maakten een dagplanning waarop ik alles noteerde wat ik deed. Het gaf me rust te weten dat ik had gedoucht of ontbeten. Verder hing Louis verschillende lijstjes op in huis, zodat ik bijvoorbeeld zelf een wasje kon draaien.”

De tweede module ‘Grip op energie’ zet Liesbeth letterlijk in beweging. “Ik was nooit van het bewegen, maar nu wandel ik zo’n 3 keer per week. Ook stap ik geregeld op de hometrainer. Dat voelt goed.”

Meer mezelf

Momenteel volgt Liesbeth de module ‘Aandacht en geheugen’, specifiek gericht op het trainen van haar concentratievermogen. Ook daar heeft ze baat bij. “Eten koken was tot voor kort teveel voor me. Het lukte me niet om alles in één keer op tafel te zetten. Nu bereid ik weer complete maaltijden. Het vergt enorm veel concentratie, maar bewijst dat ik concrete stappen zet.”

Liesbeth is blij om weer mee te doen in de maatschappij. “Een jaar terug was ik een zombie. Nu zit ik goed in mijn vel. Ik voel me een ander mens en tegelijkertijd meer mezelf. Dankzij Hersenz.”

 

Liesbeth's traject

1

Liesbeth werkt aan herstel na een herseninfarct

Ze krijgt hulp van een ergotherapeut. Vervolgens gaat ze naar de dagbesteding, waar ze geheugenactiviteiten volgt. Maar ze komt niet verder.
2

Liesbeth zoekt een passende oplossing

Liesbeth komt uit bij het Hersenz-programma van Pluryn, een behandeling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De combinatie van thuisbehandeling, een cognitief groepsprogramma en fysieke training spreekt haar aan.
3

Liesbeth begint met de eerste Hersenz module

In april 2016 begint Liesbeth met haar eerste module ‘Omgaan met veranderingen’. Samen met thuisbegeleider Tilly en Louis stelt ze een geheugen-strategie op.
4

Liesbeth volgt de tweede module

Liesbeth volgt de module ‘Aandacht en geheugen’, vooral gericht op het trainen van haar concentratievermogen. Ze zet concrete stappen.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen