• Home
  • Ouderen
  • Thuis & in de wijk
  • Werken aan jezelf met behandeling en therapie

Behandeling en therapie

Nu je ouder bent, heb je waarschijnlijk minder behoefte aan behandeling en therapie. Toch zijn er situaties waarbij specialistische hulp ‘van dichtbij’ wenselijk is.

Ondersteuning bij hersenletsel

Als oudere met niet-aangeboren hersenletsel heb je een leven voor en na je ziekte of ongeval. Je hebt behoefte aan informatie, duidelijkheid, rust en ondersteuning na je revalidatie. Deze ondersteuning vind je onder meer in het NAH-centrum. Je krijgt je eigen coach toegewezen die je helpt zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Naar wat je nog wil en kan als het weer wat beter gaat. Wil je jouw leven weer oppakken? En heb je daarbij veel ondersteuning nodig, dan is er het behandeltraject van Hersenz. Er is een NAH-centrum in Nijmegen en in Tiel. Op beide locaties kun je het traject volgen. Vaak doet je partner ook mee.


Behandelcentrum Nijmegen: specialistische hulp dichtbij

Steeds vaker wonen ouderen met complexe problemen gewoon in hun eigen huis. Dat gaat niet altijd vanzelf. Het kan zorgvragen oproepen, waarop jij en je zorgverleners geen antwoord hebben. Behandelcentrum Nijmegen is er voor die vragen in de regio Nijmegen. Zoek je specialistische behandeling, maar weet je niet hoe die kunt vinden? Behandelcentrum Nijmegen kan je dan helpen.

Meer weten?
Bekijk de pagina van Pluryn Behandelcentrum Nijmegen 

Folder downloaden


AVG-praktijk: spreekuur voor mensen met een verstandelijke beperking

Mensen met verstandelijke beperkingen kunnen voor de meeste medische zorg heel goed bij hun eigen huisarts terecht. De huisarts kan verwijzen naar een Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG) voor advies en ondersteuning. De AVG kent de gezondheidsproblemen waar mensen met een verstandelijke beperking mee te maken krijgen en is gewend hiermee om te gaan. Een AVG luistert goed, heeft tijd voor de patiënt, herkent problemen eerder en geeft zorgvuldig advies. De AVG is geen vervanging van de eigen huisarts, maar heeft een aanvullende en consulterende rol. De patiënt blijft bij de eigen huisarts.
 
In Nijmegen vind je in samenwerking met het Radboudumc een voor de regio unieke AVG-praktijk. De AVG-praktijk is een spreekuur voor mensen met een verstandelijke beperking met een Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG). De artsen van de AVG-praktijk werken bij het Radboudumc.

Download folder AVG-Praktijk

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen