Je vrije tijd besteden bij Pluryn? Er is veel keuze.

Wat wil jij in je vrije tijd doen?

Naast werk en dagbesteding is er ook tijd voor sport en ontspanning bij Pluryn. Je kan natuurlijk tijd besteden aan je eigen hobby, zelf op pad gaan of kiezen voor een activiteit bij Pluryn. In de vakanties en tijdens de feestdagen organiseren de locaties sportieve en gezellige activiteiten. Hier kun je aan meedoen als je dat leuk vindt. Ben je op zoek naar een maatje om gezellige dingen mee te doen? Meld je dan aan voor het maatjesproject. Wil je nog wat leren? Bijvoorbeeld werken met een computer? Geef je dan op bij JijLeert.

Hieronder vind je meer informatie.

Je bent nooit te oud om te leren. Volg een cursus van Pluryn bij JijLeert

Leren in je eigen tempo met Jij Leert

Je bent nooit te oud om te leren. Maar je hoeft natuurlijk niet meer naar school. Bij 'Jij Leert' van Pluryn kun je gewoon thuis in je eigen tempo werken. Want ook als je ouder bent, is het leuk en handig om aan verschillende vaardigheden te werken. Bijvoorbeeld hoe je via internet moet bankieren of contact krijgt met andere mensen.  

Je leert bij Jij Leert vanuit een werkboek. Je gaat dan zelf aan de slag of samen met je begeleider. Voor ieder onderwerp is er een werkboek. Krijg je ondersteuning van Pluryn? Dan zijn de werkboeken gratis.

Meer weten?
Vraag het aan JijLeert@pluryn.nl / download de trainingsgids

Je kunt je vrije tijd goed besteden op de terreinlocaties van Pluryn

Vrijetijdsbesteding op de terreinlocaties

Iedereen heeft ontspanning nodig in zijn vrije tijd, zoals een creatieve hobby, muziek of sport. Woon je op één van de terreinlocaties? Dan kun je alle kanten op, want er zijn hobby- en creativiteitscentra, cultuur- en sportvoorzieningen. Klik op de link hieronder. Daar vind je meer informatie over de mogelijkheden bij Kemnade, Het Hietveld, De Winckelsteegh en bij Pluryn in Groesbeek.

Meer info

Bij Pluryn kun je op veel plaatsen bezig zijn met je hobby.

Bezig zijn met je hobby of met andere activiteiten

Bij Pluryn kun je op veel plaatsen bezig zijn met je hobby. Ook zijn er verschillende locaties waar je aan allerlei leuke activiteiten kunt meedoen. Eén ding hebben deze bezigheden met elkaar gemeen: je ontmoet er andere mensen. Of je nu naar het NAH-centrum in Tiel gaat, of naar JaDoen in Druten. Je kunt ook toneel en muziektheater doen. Kortom, je hebt enorm veel keuze.

Meer info

Als je wilt, kun je er een dagje op uit. Als je wilt, kun je er een dagje op uit. Of met vakantie. Pluryn kan je daarbij ondersteunen.

Dagjes uit en met vakantie

Als je wilt, kun je er een dagje op uit. Even lekker weg. Naar de film bijvoorbeeld, het theater of een sportevenement. Met of zonder begeleiding. Ook een weekendje weg of zelfs een hele vakantie behoort tot de mogelijkheden.

Locaties hebben soms groepsabonnementen op een dierentuin of bij een profvoetbalclub in de regio. Hier kun je dan tegen korting met een paar anderen naartoe. 

Meer info

Leuke dingen doen met een maatje

Leuke dingen doen met een maatje

Monique is maatje van Hans. Een aantal keren per maand gaan ze samen leuke dingen doen. Dingen die Hans door zijn beperking niet zo gemakkelijk alleen doet. Vrijwilligers als Monique leveren een waardevolle aanvulling op de ondersteuning van Pluryn. Zij zorgen voor net dát extraatje waar de begeleiding niet aan toekomt. Bijvoorbeeld samen een kopje koffie drinken, een wandeling of uitstapje maken of samen naar een voorstelling gaan. Ben jij op zoek naar een maatje? Neem dan contact op met de vrijwilligerswerk bij Pluryn.

Meer weten?
Info over vrijwilligerswerk / stuur een mail

Pluryn vindt gezond eten en leven heel belangrijk

Gezond eten en leven

Pluryn is steeds actiever bezig met gezond eten en leven. Want leeftijd speelt een rol bij gezondheid. Ouderen bewegen vaak minder en eten anders. Daarom krijgt beweging meer aandacht. Omdat het helpt om langer gezond en fit te blijven. Veel woongroepen koken bewust vaker vers. Op veel hoofdlocaties is een diëtiste aanwezig.
Op sommige locaties is een beweegafdeling of ontspanningscommissie actief. Deze zorgen ervoor dat mensen letterlijk in beweging blijven. Pluryn besteedt extra geld aan sportvoorzieningen en probeert locaties zoveel mogelijk rookvrij te maken.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen