Begeleid wonen voor ouderen

_0026__58A1366-1

Pluryn heeft veel aandacht voor de ‘ouder wordende bewoner’. Er zijn huizen in Gelderland en Noord-Limburg. Bijvoorbeeld de 3 woontorens van Ouderenzorg Nijmegen en de afdelingen in woonzorgcentrum Sainte Marie in Apeldoorn.


Ouderenzorg Nijmegen

Nemen je lichamelijke klachten toe? Gaat je geheugen achteruit? En heb je mede daarom extra zorg en begeleiding nodig? Dan kun je je inschrijven voor een plekje in een van de drie woontorens van Ouderenzorg Nijmegen. Samen met zes bewoners woon je op één etage. Dat is overzichtelijk en rustig. Je hebt een mooie, ruime kamer met een eigen douche en toilet. Verder is er op elke etage een gezamenlijke, gezellig ingerichte woonkamer en keuken. Hier eet je bijvoorbeeld samen.

Aandacht en dagbesteding
Je krijgt de zorg en ondersteuning die bij jou passen. Is het nodig, dan neemt de begeleiding taken van je over. Bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijke verzorging, wonen, huishouden, daginvulling en contacten onderhouden. Wel kijken ze altijd waaraan je zelf nog een bijdrage kan leveren. Als bewoner van Ouderenzorg Nijmegen mag je elke week 9 dagdelen dagbesteding opnemen. Je kunt aan huis meedoen aan activiteiten. Of in de centrale dagbestedingsruimte. Activiteiten variëren van handwerken en muziek maken tot wandelen en spelletjes spelen. Je kunt ook meedoen aan dagbesteding in de buurt.

Technologie als ondersteuning
Ook als je ouder bent, wil je graag zo zelfstandig mogelijk leven. Technologie kan je daarbij helpen. Dan moet je denken aan handige apps, sociale media en draagbare hulpmiddelen. Ouderenzorg Nijmegen maakt geregeld gebruik van nieuwe, slimme oplossingen. Mooi voorbeeld is de robotzeehond Paro. Dit zachte, pluche beestje reageert op aanraking en herkent mensen die vaker met hem spelen.

Speciale dementie-woongroep
Sommige bewoners zijn door hun veranderde persoonlijke situatie meer gebaat bij de beslotenheid van een terreinlocatie. Bijvoorbeeld in het geval van een vergaande vorm van dementie. Speciaal voor deze groep is op De Winckelsteegh een ruimte vrijgemaakt.

Meer weten?
Download folder Ouderenzorg Nijmegen


Woonvormen voor ouderen met lichamelijke beperking en/ of NAH

Pluryn heeft ook verschillende woonvormen voor ouderen met een lichamelijke beperking en/of NAH. Je hebt je eigen kamer met badkamer, toilet en eventuele extra voorzieningen. Eten doe je in een gezamenlijke keuken, samen met je medebewoners. Vanwege je hoge zorgvraag maak je gebruik van ADL-ondersteuning. Ook heb je een persoonlijk begeleider.


Sainte Marie in Apeldoorn

In woonzorgcentrum Sainte Marie in Apeldoorn wonen 51 oudere mensen met een (licht) verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische en/of somatische problematiek. Pluryn deelt Sainte Marie met KleinGeluk, dat reguliere ouderenzorg levert. Binnen het vijf verdiepingen tellende gebouw heeft Pluryn verschillende afdelingen, elk met een grote woonkeuken, een ontspanningsruimte of woonkamer. Elke bewoner heeft een eigen studio met sanitair en een keukenblokje. 

Op iedere verdieping bevindt zich een kamer voor (re)actieve dagbesteding. Op de begane grond is een plek voor arbeidsmatige werkzaamheden. Enkele gezamenlijke ruimtes en de mooie tuin delen de cliënten van Pluryn met de ouderen die zorg krijgen van KleinGeluk.  

In de topzorg die medewerkers in Sainte Marie leveren, ligt de nadruk op het behalen van kleine doelen, het bieden van structuur, nabijheid en ondersteuning. Sainte Marie is onderdeel van Pluryn-locatie Het Hietveld in Beekbergen. 


Visschersgouw

Bij Visschersgouw woon je in een leefgroep of zelfstandig met (intensieve) begeleiding. De meeste woonhuizen staan ‘in de wijk’. Je vindt ze in Groesbeek, Nijmegen, Malden, Oeffelt en Mook. Je kunt je hele leven in je vertrouwde omgeving blijven wonen. Als het moet en kan met de daarvoor noodzakelijke ondersteuning en verzorging. Het kan ook gebeuren dat je je woonplek op een gegeven moment te onrustig vindt. Of dat je de aansluiting mist met je vaak jongere medebewoners. In dit geval verhuis je naar een locatie waar meer structuur en een andere manier van begeleiding is.

In Noord-Limburg woon je in een kleinschalige woonvoorziening voor volwassenen, vaak met 24 uurszorg. Al zijn er ook mogelijkheden voor zorg aan huis. Je kunt terecht in woningen in Horst, Venlo en Meerlo. De meeste woningen hebben plaats voor vier tot vijf mensen. Iedereen heeft zijn eigen kamer of appartement. De woonhuizen staan middenin de wijk. 


Nijmegen en omgeving voor mensen met lichamelijke beperking en/of hersenletsel

Hoe je woont, kies je zorgvuldig. Je huis is immers je thuis. Hier wil je je prettig voelen. Vanuit huis onderneem je allerlei activiteiten. Ook als je een lichamelijke beperking en/of Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) hebt. Wel heb je dan misschien wat ondersteuning nodig bij het wonen. Daarvoor kun je bij Pluryn terecht. De regie houd je zelf in handen. In de hele regio is ondersteuning thuis mogelijk. Nijmegen en omgeving heeft vestigingen in Groesbeek, Nijmegen, Malden, Wijchen, Druten, Tiel en in verschillende plaatsen in Noord-Limburg.

 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen