• Home
  • Ouderen
  • Wonen
  • Wonen in de beschermde omgeving van een terreinlocatie

Wonen op de terreinlocaties

_0007__58A1559-1

Wie een beschermde woonomgeving nodig heeft, kan terecht op een van de terreinlocaties. Je woont dan in een leefgroep met 24 uur begeleiding. Wonen op deze locaties gaat altijd in combinatie met andere vormen van ondersteuning, zoals behandeling, vrije tijd of verzorging.

Er is veel mogelijk. Hieronder vind je een overzicht van de terreinlocaties voor volwassenen.


Het Hietveld

Op het terrein in Beekbergen aan de Stoppelbergweg staan zes huizen. Hier wonen groepen onder begeleiding. In sommige huizen zijn ook appartementen om zelfstandiger te (leren) wonen. Maar begeleiding is altijd heel dichtbij.

Als je bij Het Hietveld woont, dan heb je altijd een eigen kamer. Hierin staat een keukenblokje. Er is een eigen badkamer met toilet. Woon je op een groep? Dan is er ook een gezamenlijke huiskamer en keuken. Op de woongroepen heerst een huiselijke sfeer. Maar er is wel een vaste structuur. Je kookt en eet zo veel mogelijk met de groep. Na het ontbijt gaat iedereen naar het werk of dagbesteding.
Groepen met ouderen hebben vaak een huiskamerproject. Natuurlijk is het mogelijk om op jezelf te wonen. Een begeleider van Team Ambulant houdt contact met jou.


Kemnade Werkenrode

Wonen bij Kemnade Werkenrode betekent dat je een eigen kamer hebt. Afhankelijk van de woongroep waar je woont, heb je een eigen keukenblok en aparte badkamer met toilet. Je komt in de woonvorm die het beste bij jou past.  


De Winckelsteegh

De Winckelsteegh in Nijmegen is een ideale woonplek. Het is er rustig en overzichtelijk. Zodat je je vrij en veilig voelt. Bovendien vind je er alles op één terrein: behandeling, zorg, dagbesteding en voorzieningen voor vrije tijd. Er is zelfs een eigen manege, een lunchcafé en zwembad. Ook wie niet op het terrein woont, kan meedoen aan dagactiviteiten. Je kunt er ook logeren.

De woningen op het terrein zijn modern en van alle gemakken voorzien. Speciaal ingerichte ruimtes en hulpmiddelen zorgen ervoor dat iedereen de juiste zorg ontvangt en ondersteuning krijgt. Dag en nacht staan er mensen klaar om jou te helpen. Bij De Winckelsteegh heb je een eigen kamer. Maar er is ook een gezamenlijke, gezellig ingerichte huiskamer. Hier kun je andere bewoners ontmoeten.

Wonen buiten het Winckelsteegh-terrein
Ben je ouder dan 50, heb je een verstandelijke beperking en ben je steeds afhankelijker van specialistische zorg? Dan kun je verhuizen naar de aangepaste woonvoorziening van Ouderenzorg Nijmegen in Hatert.

Meer weten?
folder Ouderenzorg Nijmegen/ Meer over De Winckelsteegh

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen