Werkplein Pluryn
Nieuwsbrief voor professionals, week 32 Werkplein Pluryn
 
DHG_Kampheuvel
Passende vervolgplek voor alle jongeren locatie Hoenderloo/Deelen

Pluryn heeft voor alle jongeren van de locatie Hoenderloo/Deelen een nieuwe passende zorgplek gevonden. De jeugdzorglocatie sloot per 1 augustus.

Op het moment dat de sluitingsplannen bekend werden gemaakt in december 2019, verbleven er in 214 jongeren in Hoenderloo en Deelen. Daarvan zijn 174 jongeren de afgelopen maanden volgens hun behandelplan op reguliere wijze uitgestroomd naar huis of naar een zorginstelling in de eigen regio.

Voor 30 jongeren zijn er nieuwe behandelgroepen gecreëerd op andere locaties van Pluryn, in De Glind, Maarsbergen en Oosterbeek. Voor 10 jongeren is vervolgzorg gevonden bij andere jeugdzorginstellingen, zoveel mogelijk in de eigen regio. Het organiseren van specialistische jeugdhulp in de regio sluit aan bij de doelen van de transitie van de jeugdzorg.

Vrijwel alle jongeren zullen rond 1 augustus de locatie Hoenderloo/Deelen hebben verlaten. Op het terrein in Hoenderloo blijft nog één kleine groep open met jongeren die wachten tot zij op hun vervolgplek terechtkunnen. Dat is op 7 augustus het geval. Wij blijven voor hen de verantwoordelijkheid dragen, totdat het laatste kind op zijn plek is.

Met medewerkers van de locatie Hoenderloo/Deelen en docenten van het Hoenderloo College zijn afspraken gemaakt over andere werkplekken binnen of buiten Pluryn. De meesten blijven werkzaam binnen Pluryn.

Δ Naar boven
 
Zomerkamp-JPH
Jan Pieter Heije op Break-Out zomerkamp!

Klimmen, klauteren, kanoën en zwemmen. Het kan allemaal bij het Break-Out in Swalmen. Niet gek dus dat Jan Pieter Heije al 12 jaar op rij naar het zomerkamp vertrekt. Jongeren en begeleiders kijken er telkens weer reikhalzend naar uit. Dit jaar mocht ook het Multimediateam een dagje mee. Of dat goed ging? Dat zie je in de Nieuwsflits!

Δ Naar boven
 
Wonen in een buitenhuis

Bij de buitenhuizen van Pluryn wonen jongeren die later gewoon hun eigen leven willen leiden. In een buitenhuis leren zij wat daarvoor nodig is. De begeleiding is gericht op de toekomstige woonplek van de jongere, uitgaande van het individueel behandelplan. Zelf boodschappen doen, koken, wassen, continu├»teit in dagbesteding en werk zijn doelen waaraan zij werken. Meedoen in de samenleving is erg belangrijk, daarom staan de huizen midden in de wijk.

Voor wie
De buitenhuizen zijn bestemd voor jongeren van ongeveer 14 tot 23 jaar, met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Jongeren uit de regio kunnen rechtstreeks voor een buitenhuis worden aangemeld. Daarnaast stromen er jongeren door vanuit verschillende locaties van Pluryn. We hebben buitenhuizen in Gietelo, Klarenbeek, Renkum, Dieren, Doetinchem, Elst (Gelderland) en Nijmegen. Jongeren van de buitenhuizen kunnen ook gebruik maken van de voorzieningen van een terreinlocatie in de omgeving: Jan Pieter Heije in Oosterbeek, De Beele in Voorst en Werkenrode jeugd in Groesbeek. 

Neem voor meer informatie over plaatsingsmogelijkheden contact op met het klantenbureau Pluryn, tel. 088 - 779 50 00, klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
 
In deze uitgave
Passende vervolgplek voor alle jongeren locatie Hoenderloo/Deelen
Jan Pieter Heije op Break-Out zomerkamp!
Wonen in een buitenhuis
In deze uitgave
 
Vertel het aan

Ken je iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief?

stuur deze nieuwsbrief door
Volg Pluryn:
twitter facebook linkedin youtube
 
Vragen over zorg

Heeft u vragen over de diensten van Pluryn of over aanmeldingen?

Klik hier
In deze uitgave
 
In deze uitgave
Werken bij Pluryn?

Klik op 'Meer informatie' voor alle vacatures.

Meer info-knop
In deze uitgave
 

Voor meer informatie over Pluryn kijk op www.pluryn.nl
U kunt ons bereiken via e-mail: info@pluryn.nl of per telefoon: 088 779 20 00.

Wilt u geen informatie van Pluryn meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven
Copyright © 2012 Pluryn